Gülen'i mehdi ilan eden hakim hakkında karar!

Gülen'i mehdi ilan eden hakim hakkında karar!
Hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nin Hakimi İlhan Karagöz Bursa'da tutuklandı.

Balyoz Davası bilirkişileri hakkında açılan davayı reddettiği, kararında Fettullah Gülen'i Mehdi ilan ettiği, orduyu göreve çağırdığı iddia edilen İstanbul 18'inci Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi İlhan Karagöz, "15 Temmuz darbe soruşturması" kapsamında "Anayasal düzeni silah zoru ile değiştirmeye teşebbüs" ve "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı.

Suçlamayı kabul etmeyen Karagöz, "Verdiğim karar nedeniyle hakkımda bu tür isnatlarda bulunulduğunu düşünmekteyim" dedi. Karagöz'ün tutuklanması ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan hakim-savcıların sayısı 63 oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunan İlhan Karagöz Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sorgulandı.

"DARBE GİRİŞİMİNDEN HABERİM OLMADI"

15 Temmuz 2016 akşamı yapılan darbe girişiminden haberdar olmadığını söyleyen hakim İlhan Karagöz, "Darbe girişiminden haberdar olmadım. Çünkü o tarihte ben Bursa'da psikiyatri kliniğinde yatıyordum" dedi.

TUTUKLANDI

Bursa 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği, hakim İlhan Karagöz'ün "Anayasal düzeni silah zoru ile değiştirmeye teşebbüs" ve "Silahlı terör üyesi olmak" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.