Darbe girişiminin son toplantısı burada yapılmış

Darbe girişiminin son toplantısı burada yapılmış
Darbe girişiminden 1 gün önce Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu'nda sivil haldeki 20 subay ve generalin toplantı yaptığı tespit edildi.

Darbe girişiminden 1 gün önce Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu'nda sivil haldeki 20 subay ve generalin yaptığı toplantıya katılan İstanbul 66. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Nail Yiğit hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Aynı toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Marmaris'te tatil yaptığı otelde almaya giden darbeci Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in de yer aldığı tespit edildi.

Darbe girişiminden bir gün önce Hava Harp Okulu'nda yapılan toplantıya sivil elbiseleri ile katıldığı öğrenilen subay ve generallerin kimlik tespitine ilişkin kamera kayıtlarının incelemesi sürüyor.

İncelenen kamera görüntülerinde şimdiye kadar, Yeşilköy Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay, Tümgeneral Hasan Küçükakyüz, Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş ve Tuğgeneral Kemal Akçınar'ın bu toplantıya katıldıkları tespit edildi.

ERLERİN SİVİL ELBİSELERİNİ SATIN ALARAK HALKIN ARASINA KARIŞMIŞLAR

Toplantıya katılan ve darbe girişimi gününe kadar Hava Harp Okulu'nda kalan bazı general ve subayların, darbenin başarısız olduktan sonra erlerin elbiselerini parayla satın alarak giydikleri ve halkın arasına karışıp izlerini kaybettiği belirlendi.

ERDOĞAN'I MARMARİS'TE ALMAYA GİDEN SÖNMEZATEŞ DE TOPLANTIYA KATILMIŞ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişiminin son şeklinin Yeşilköy Hava Harp Okulu'nda yapılan bu toplantıda verildiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tatil yaptığı Marmaris'teki oteli basan ekibe komuta eden ve Muğla'da tutuklanan Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in de bu toplantıya katıldığı belirlendi. 

Darbenin başarılı olması durumunda Ankara Valiliği'ne atanması planlanan Tuğgeneral Kemal Akçınar'ın, Yeşilköy Hava Harp Okulu'nun misafirhanesinde kaldığı odada yapılan aramada 5 takım elbise, 10 takım iç çamaşırı ve kamuflajı bulundu. Başsavcılık tarafından, elbise, iç çamaşırı ve kamuflaja el konularak adli emanete alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.