Yarbay Mehmet Alkan'la ilgili o haber yalan çıktı

Yarbay Mehmet Alkan'la ilgili o haber yalan çıktı
Yüzbaşı kardeşi şehit olunca, cenazede siyasilere isyan etmesiyle tanınan Yarbay Mehmet Alkan'ın darbe girişimi esnasında Ankara'da Telekom'u basan cuntacı olduğu yönündeki haberler yalan çıktı.

Yüzbaşı kardeşi şehit olunca, cenazede siyasilere isyan etmesiyle tanınan Yarbay Mehmet Alkan'ın darbe girişimi esnasında Ankara'da Telekom'u basan cuntacı olduğu yönündeki haberler yalan çıktı.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki Ayvalık Jandarma Karakolu'na cuma gecesi roketatar ve otomatik silahlarla saldıran PKK'lı teröristlerle çatışmada şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan’ın ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan günlerce konuşulmuştu. 

İDDİALAR ASILSIZ ÇIKTI

Telekom'u basan Yarbay'ın, Mehmet Alkan olduğu yönündeki iddiaların doğru olmadığı ortaya çıktı.

yarbay-mehmet-alkan-671.jpg

TELEKOM’U BASTIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Darbe kalkışması sırasında Ankara Telekom binası da basılan yerler arasındaydı.

Bu baskında Yarbay Mehmet Alkan'ın yer aldığı iddia edilmişti. 

Bu bilginin hiçbir şekilde doğru olmadığı, Alkan'ın bir süredir raporlu olduğu ve şuanda gözaltına alınan isimler arasında bulunmadığı öğrenildi.

HEM DAVA HEM SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

Şırnak’ta şehit olan kardeşinin cenazesindeki çıkışıyla gündeme oturan Yarbay Mehmet Alkan hakkında hem idari soruşturmahem de hakkında dava açılmıştı.. 

Yarbay Alkan'ın suçlanmasına neden olan konuşma 11 Mayıs'ta Osmaniye'de gazi ve şehit yakınlarına yaptığı konuşma. Alkan konuşmasında "dağdaki terörü şehre indirenler, bu akan kanların sorumlusudur" demişti. Bu konuşması nedeniyle "siyaset yapmakla" suçlanan Alkan konuşmasının devamında şunları söylemişti:
"Hani diyorlar ya, ’Askersin kardeşim öleceksin’, eyvallah. Bakın bu kadar şehidimiz var. Bunların hepsi öldü, kanını canını verdi. 32 yıldır böyle. Peki bu ülkeyi yönetenler ne yaptı? Biz canımızla, kanımızla bedel ödedik. Ülkeyi yönetenler hangi bedeli ödedi, bunu gösterin bana. Onlar bedel ödemediği sürece bu iş de bitmeyecektir. Dağdaki terörü şehre indirenler, bu akan kanların sorumlusudur. Yine konuşuyor diyecekler ama. Biz kanımızı canımızı vermeyelim demiyoruz, veriyoruz zaten. Bundan bir çekincemiz yok. Bunu da herkes görüyor, mezarlıklar şehitlikler de bunun şahidi. Peki nereye kadar? Bu işin bir sorumlusu yok mu? Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Biz kaybedeceğimizi kaybetmişiz zaten. Üzerimize düşeni de yapmışız. Artık üzerine bir şey düşmeyenlerin bir şeyler yapması lazım. Başkalarının bir şeyler yapması lazım.

‘ASKERİZ VUR DER VUR, DUR DER DURURUZ’ DEMİŞTİ

Bir taraftan ’terörle mücadele ediyoruz’ diyorlar, diğer taraftan teröristler belediyeleri yönetiyor yıllardır. Koca koca belediyeleri yönetiyorlar, devletin tüm imkanları ellerinde. Bu nasıl mücadeledir? Doğruları söylemek ülkemizde suç maalesef. Aklı başında herkes bilir, odada sinek olduğu zaman ilaç alırsın öldürmeye çalışırsın. Ama dışarıda bataklık var, belediye görevini yapmıyor ilaçlamasını yapmıyor. O zaman burada sinek sizi ısıracak, siz sineği öldüreceksiniz, öyle devam edip gidecek. Ama bataklık orada duruyor, bataklığın kurutulması lazım. Yani terörle mücadele farklı bir şey, teröristle mücadele farklı bir şey. Bunu artık anlamamız lazım. Biz askeriz terörle mücadele ediyoruz, askeriz vur der vur, dur der dururuz, şuan olduğu gibi, yıllardır olduğu gibi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.