Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Münih'te 3 Türk hayatını kaybetti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Münih'te 3 Türk hayatını kaybetti
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldığı canlı yayında açıklama yaptı. Çavuşoğlu,"Munih saldırısında hayatını kaybeden 10 kişiden 3'ü Türk."dedi. Saldırıda hayatını kaybeden Türklerin isimleri de belli oldu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldığı canlı yayında açıklama yaptı. Çavuşoğlu,"Munih saldırısında hayatını kaybeden 10  kişiden 3'ü Türk."dedi. Saldırıda hayatını kaybeden Türklerin isimleri de belli oldu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldığı canlı yayında açıklama yaptı.

Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları;

15 Temmuz günü Samsun'daydım. Bana da bilgiler gelmeye başladı. Esasen ilk başlarda darbe girişimini hiç düşünmedim. bir terör önlemi olarak gördüm. Çünkü o gümnleri geride bıraktığımızı düşünüyordum.

Hakan Fidan'ı aradım telefonu meşguldü. Başka kaynakları aradım. Eşim aradı daha sonra uçakların çok alçak uçtuğunu ve normal olmadığını söyledi. Bende sakin olmasını söyledim.

Bizde bunun darbe girişimi olduğunu öğrenince sosyal medya üzerinden halkımızı cesaretlendirmeye çalıştık. Daha sonra medya yardımı ile bunun paralel yapının işi olduğunu söyledik ve cesaret verdik halka.

Samsun'da elbette bir saldırı olabilirdi. Vali beyin ofisine gittik ve gerekli işlemleri yapmaya, önlemleri almaya başladık. Fakat orada bir Tümgeneralin orada olduğunu ve bir sorun olabileceğini biliyorduk ve ona karşı tedbirler alındı. Bunu vali Bey ve Çağatay bey çok iyi biliyordu ve gerekli önlemleri aldı.

Daha sonra bizde meydanlara indik ve halkımızla beraber olduk. Bizim yurt dışına analatamayacığımız hiç bir durumumuzyok. Bu OHAL kararının halka karşı değil bu paralel yapıya karşı olduğunu defalarca söyledik ve şimdiye kadar gördük ki halka karşı hiç bir sıkıntı olmadı.

Fransa da bir terör saldırısı oldu OHAL ilan etti ve bunu sürekli uzattı. Biz bunu doğal karşıladık çünkü her devlet kendi güvenlik önlemini almakta haklıdır. Bizde de defalarca terör saldırısı olamsına rağmen böyle bir işe girişmedik ama bu durum çok farklı.

Bir terörist başını ABD gibi terörle mücadelede en önde olan bir ülkeyle açık açık konuşmamız lazım. En yakın müttefikimiz ABD'nin Fethullah Gülen'i iade etmelidir. Dosyaların hazırlanması 1 hafta 10 günü bulabilir.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın kafasına silah dayamışlar. Kanaat önderi olarak tanıştırılmak istenen Fethullan Gülen teklifini Akar reddetmiştir. Darbe girişimini yapanların FETÖ olduğu kesin ve elimizde deliller var.

Yurtdışında biz tüm temaslarımızda FETÖ yapılanmasını o ülkelere anlatıyorduk. Bu darbe girişimi ardından diğer ülkelerde çok ciddi adımlar görüyoruz. Somali ve Ürdün'de okullar kapatıldı. Somali'de ülkeden çıkmaları için 1 yıl süre verildi.

Yurtdışında dernekler bulunuyor. Ülkelerde bulunan ülke ve dernekler FETÖ'ye bağlı kişiler bir bir üyelikten çıkarılıyor. Kırgızistan'da çok güçlü yapılanmalar var. Gelen tepkilerin hepsi destekleyicidir. Gelen telefonların çoğu suçluluk psikolojisi içinde gelen telefonlardır.

HAYATINI KAYBEDEN 10 KİŞİDEN 3'Ü TÜRK

Munih saldırısında hayatını kaybeden 10  kişiden 3'ü Türk. Hayatını kaybeden Türklerin isimleri belli oldu; Sevda Dağ, Can leyla ve Selçuk Kılıç.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.