Hükümet inşaat sektörü teşvikleri için harekete geçti

Hükümet inşaat sektörü teşvikleri için harekete geçti
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ülkeyi inşaat sektörünün ayağa kaldıracağını belirtti.

Hükümet, ekonominin lokomotifi olarak  kabul edilen inşaat sektörü için teşvikler için harekete geçti. İnşaat sektörü temsilcileri ise imardan vergiye, Mütekabiliyet Yasası'ndan konut alan yabancıya vatandaşlık verilmesine kadar birçok konuda düzenleme ve teşvik bekliyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz hafta açıklanan ekonomi peketinin üzerine inşaat sektörü için de bir teşvik paketi yapılıp yapılamayacağıan bakılacağını, en kısa sürede hayatı normalleştirmek istediklerini, başka bir ülkenin mevcut durumdan ne kadar zamanda çıkabileceğini bilemediğini ancak Türkiye'de 18 Temmuz Pazartesi itibarıyla tüm birimlerin görev başında olduğunu ve çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

185 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen 5 saatlik toplantıda inşaat sektörünün sorunları ve çözüm önerileri ele alınırken Bakan Özhaseki,  inşaat sektörü temsilcilerine "Bu ülkeyi ayağa kaldıracak olanlar sizlersiniz. Biz de sizlerin birazcık önünü açabilmek, çakıl taşlarını temizlemek için ne yapabilirsek yapacağız." dedi.

Belediyeler yasasının yeniden değerlendirildiğini ayrıca Yerel Yönetimler Yasası'nın hazırlanacağını belrten Bakan Özhaseski bu yıl Meclis'in kapatılmayacağını belediyelerin öz gelirlerinin artması, imar sıkıntıları, imtiyazlar haklar gibi konularına ek olarak müktesep hak konusunun da dahil edileceğini ve bu konunun Belediye Yasası kapsamına alınabileceğini belirtti.

İnşaat yoğunluğunun çok yüksek olduğu projelerin artık kabul edilmediğini de vurgulayan Bakan Özhaseki, Ramazan ayı boyunca gelen birkaç projedeki 250 bin metrekarelik inşaat yoğunluğunu iptal ettiğini, bunun da 2 bin 500 rezidansın yapılmaması anlamına geldiğini, sektörün önünü açmak için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ancak vahşi imar artışına izin vermeyeceklerini söyledi.

Türkiye'de rant konusunun yanlış anlaşıldığının da vurgulayan Bakan Özhaseski, rantın olmadığı yerde hiçbirşey olmayacağını, ranhtın haksız yere eşe dosta dağıtımının kötülenmesi gerektiğini, asla şahıs bazlı imar planı yapmayacaklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum