Darbede ABD’nin rolü

Darbede ABD’nin rolü
ABD ve İsrail destekli FETÖ’nün darbe girişimi püskürtülürken Bölücü Terör Örgütü PKK’nın faaliyetleri merak konusu oldu. Gazeteci Metehan Demir hain örgütün bölgede alan hakimiyetini ele geçirdiğini iddia ederek “Güneydoğu'da PKK alanı mayınlıyor.

ABD ve İsrail destekli FETÖ’nün darbe girişimi püskürtülürken Bölücü Terör Örgütü PKK’nın faaliyetleri merak konusu oldu. Gazeteci Metehan Demir hain örgütün bölgede alan hakimiyetini ele geçirdiğini iddia ederek “Güneydoğu'da PKK alanı mayınlıyor. Alan hakimiyeti onlara geçti. Çabuk olmak lazım” diye konuştu. Katıldığı televizyon programında FETÖ’cü darbe girişimini değerlendiren Metehan Demir yapılmak istenenin bir iç savaş girişimi olduğunu söyledi.

Metehan Demir'in açıklamaları şöyle:

O gece biz nasıl bir tehlikeden kurtulduğumuzu yavaş, yavaş anlıyoruz. Bu ülkede herkes darbe girişimi olduğu söylüyor. Ancak normal bir kurmay bilgisine sahip asker bile, bir-iki kişi, iki buçuk ilde bunları yaparak darbe olmayacağını bilir.

Türkiye o gece çok farklı bir şeyden kurtuldu. O gece polis özel harekat istendiği şekilde destek verseydi... O gece asker, askere, polis polise kurşun sıkacaktı. Kurtarılmış karakollar olacak, arada masum halk kalacak, o gece insanlar kendisini savunmak zorunda kalacaktı, bu bir iç savaş girişimiydi.

Türkiye'nin iç savaşa sürüklenmek istendiğini belirtelim.

15 Temmuz'dan bugüne hala cevaplanamayan sorular, karanlık noktalar var.

PKK İLE MÜCADELEYE ETKİSİ

Darbe TSK'ya büyük darbe vurdu. Bir savaşta TSK'ya böyle darbe vuramazsınız. Asker birliklerinden çıkamıyor Güneydoğu'da PKK alanı mayınlıyor. Alan hakimiyeti onlara geçti. Çabuk olmak lazım.

Pilotların daha önce darbe girişimine katıldıkları için gözaltına alındıkları iddiası var mesela.

Kaybedecek bir şeyi kalmayan insan en tehlikeli insandır. Geriye kalanlar ya kaçmaya çalışacaktır ya da son bir eyleme girişecektir. İçlerinde iyi savaş eğitimi almış bu tip kabiliyette askerler var maalesef.

ABD’NİN ROLÜ

ABD'nin bu olayla ne kadar yakından ilgilendiğini o gece apar topar Obama başkanlığında yaptığı toplantıyla anladık. ABD şüphe bulutu altında kalmak istemeyebilir.

Habervaktim.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum