Meğer o subay milli atletmiş!

Meğer o subay milli atletmiş!
Erdoğan’ın konakladığı otele saldırı düzenleyen askerler arasında yer alan ve güvenlik güçlerinin yol kontrolü sırasında yakalanan Üsteğmen Ali Sarıbey’in milli atlet olduğu ve Dünya Ordulararası Şampiyonluğu bulunduğu ortaya çıktı.

FETÖ’nün Darbe girişimi sırasında Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konakladığı otele saldırı düzenleyen askerler arasında yer alan ve güvenlik güçlerinin yol kontrolü sırasında yakalanan Üsteğmen Ali Sarıbey’in milli atlet olduğu ve Dünya Ordulararası Şampiyonluğu bulunduğu ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ayrılmasının ardından, Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde konakladığı otele saldırı düzenleyen askerler arasında yer alan ve dün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Üsteğmen Ali Sarıbey, 2011 yılında Brezilya’nin Rio kentinde düzenlenen ve 19 ülkeden 100’e yakın sporcunun katıldığı Dünya Askeri Oyunları’nda Amfibi Kros Yarışması’nda 9.56.12’lik derecesi ile dünya birincisi oldu. Dünya Şampiyonu ve Atletizm Milli Takımı antrenörlerinden Haydar Doğan’ın çalıştırdığı Sarıbey’in uzun mesafe koşularında sık sık kürsüye çıkarak madalya aldığı belirtildi.

5794aa0a0f254431f817d5d4.jpg

RAKİBİ OLAN ATLET: ÇOK ŞAŞKINIM, İNANAMIYORUM

Lisanslı atletlerden Mehmet Boztepe sosyal paylaşım hesabından ’Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bulunduğu Marmaris’teki otele o ayrıldıktan kısa süre sonra helikopterle gelip saldırıda bulunan darbeci askerlerden biri daha yakalandı. Yakalanan firari darbecinin Üsteğmen Ali Sarıbey olduğu öğrenildi. Bu şahısla birçok yarışta hepimiz rakiptik. Çok şaşkınım, hatta inanamıyorum’ yorumunu yaptı.

’EFENDİ VE DÜRÜST BİR SPORCU İDİ’

Milli sporcu ve antrenör Kemal Özdemir ise bir sosyal paylaşım sitesinde yaptığı paylaşımda "Ali Sarıbey benim sporcumdu. Okulda iken efendi, dürüst ve iyi bir sporcu idi. Çok ama çok şaşırdım ancak tutukluluk ve hüküm aynı şey değildir, muhtemelen görev diye yola çıkmışlardır diye düşünüyorum, elbet bilerek de yola çıkmış olabilirler" ifadelerine yer verdi.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.