Fethullah Gülen'in sirayet edemediği lider: Necmettin Erbakan

Fethullah Gülen'in sirayet edemediği lider: Necmettin Erbakan
Şimdiye kadar hemen hemen tüm siyasi parti liderlerine bir şekilde sirayet etmiş olan FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in yüz bulamadığı tek isim olarak Erbakan Hoca gösteriliyor.

15 Temmuz darbe girişimiyle ülkeyi savaş alanına dönüştüren FETÖ'nün ele başı Fethullah Gülen'in, şimdiye kadar biri hariç sağdan soldan pek çok siyasi parti liderine nüfuz edip, sinsi yoluna taşlar döşemeyi başardığı ifade ediliyor.

Fethullah Gülen, Bülent Ecevit'inden Süleyman Demirel'ine; MHP lideri Alparslan Türkeş'ten Tansu Çiller'inden AK Parti kurucusu Erdoğan'a kadar hemen hemen tüm iktidar liderlerine bir dönemler yakın oldu.

Hepsiyle iyi ilişkiler içinde olmayı başarıp, istediğini aldı!

Bunda bir siyasi iktidar lideri istisnaydı.

O da Milli Görüş lideri merhum Necmettin Erbakan.

Ne Fethullah Gülen Erbakan'ı sevdi, ne de Erbakan Gülen'i.

Feraset sahibi bir lider olan Erbakan Hoca, siyasi hayatı boyunca Gülen hareketine hep şüpheyle baktı, Gülencilerle hiçbir zaman içli dışlı olmadı.

Fethullah Gülen'in de Erbakan Hoca'dan hiç hazzetmediği bilinen bir gerçek.

Nitekim, Erbakan Hoca'nın Gülen'i ve hareketini övücü tek bir konuşmasının dahi olmadığının altı çiziliyor.

Aksine Erbakan Hoca, Gülencilerin Ergenekon kumpasını ilk gören ve mütedeyyin çevrelerin eleştirisine rağmen bunu dile getirebilen bir siyasetçi olarak gösteriliyor. Erbakan Hoca, Ergenekon sürecinde sırf Gülen'e mesafesinden dolayı bazı muhafazakar medya ve yazar tarafından hedef tahtasına oturtulmuştu. 

Fethullah Gülen'in Erbakan Hoca'ya beslediği düşmanlığın en bariz kanıtı olarak da, kahpe 28 Şubat sürecinde sergilediği duruşa işaret ediliyor.

Malum, Erbakan Hoca koalisyonla kurduğu Refahyol döneminde Fethullah Gülen ve cemaatinin desteğine hiçbir zaman ihtiyaç duymamış, cuntacılarla, çetelerle, faiz lobisiyle, rantiyecilerle ve kartel medyasıyla tek başına çarpışmıştı. 

28 Şubat sürecinde Erbakan Hoca, DYP ile zar zor kurduğu koalisyon hükümetini yıkmaya çalışan cuntacılarla, çetelerle, kartel medyasıyla çarpışırken üstüne bir de Fethullah Gülen'in gerçek yüzüyle karşılaşmıştı.

Fethullah Gülen, darbecilerin yanında yer alıp, dönemin kartel medyası aracılıyla Erbakan Hoca'ya "çekil" çağrısı yapmış ve "berecemediniz artık bırakın" demişti.

beceremedi.jpg

Gülen, bu tavrı ile genlerindeki "darbeciliği" ta o günlerde göstermiş oluyordu.

Rahmetli Erbakan'ın vefatından sonra geride bıraktığı partinin başına geçen isimlerin Gülen ve örgütü konusundaki bu duruşu koruyamamış olmaları ayrı bir not olarak düşülüyor.

Habervaktim.com olarak Erbakan Hoca'yı bir kez daha rahmet ve özlemle anıyoruz.

Bakın Erbakan Hoca, Fethullah Gülen'i nasıl anlatıyor: (Aşağıdaki video Erbakan Hoca'nın Gülen ve cemaatinin gerçek yüzünü ortaya serdiği -hem de Gülen ve cemaati el üstünde tutulurken söylüyor bunları- konuşmalardan sadece birini oluşturuyor.)
 

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum