Demirtaş Beştepe'ye çağrılmayınca alındı

Demirtaş Beştepe'ye çağrılmayınca alındı
Demirtaş Beştepe'de yapılan Erdoğan, Yıldırım, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli zirvesi için davet edilmemesi üzerine tepkisini 'Ben lider değil miyim?' diyerek gösterdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli ile yapacağı toplantıya HDP'nin davet edilmemesi üzerine konuştu.

Demirtaş şunları söyledi:

"PARLAMENTONUN ÜÇÜNCÜ BÜYÜK PARTİSİYİZ"

"Bir defa HDP'nin Türkiye'de siyasetten halen dışlanma girişimi ve bir ayrımcılığa girişiminin darbe harekâtı sonrası bile devam ediyor olması çiğliktir, akılsızlıktır. Darbenin sonuçlarını henüz yeterince idrak edemediklerinin göstergesidir. Türkiye'de demokrasinin anahtarı HDP'dir. HDP'nin temsil ettiği toplumsal kesimlerdir. Darbeyi tetikleyen Kürt sorununun askere, orduya havale etmiş olan anlayıştır. Şimdi bir kez daha HDP'yi dışlayarak, yokmuş gibi davranarak Türk milli mutabakatı, milli cephesi etrafında sorunları çözeceğiz diyorlarsa kendileri bilirler. Ama ben bu yaklaşımın çok yanlış ve eksik olduğunu düşünüyorum. 6 milyon oy almış bir partiyiz. Parlamentonun üçüncü büyük partisiyiz.

"SEÇİM REKABETİ YAŞADIĞIMIZ DÖNEMDE DEĞİLİZ"

Türkiye'nin sorunlarının çözümüne dair bizim de görüş ve önerilerimiz var. Ama bunlar devlet katında kıymeti harbiye görmüyorsa, toplum katında görüyor. Üzülürüm sadece. Şu an sıradan bir seçim rekabeti yaşadığımız bir dönemde değiliz. Darbe akşamı, darbeye net bir karşı duruş sergilemiş bir partiyiz. Diğer muhalefet partilerinin de bunu içine sindiriyor olması da bence çok tuhaftır. Demokrasi şöleni adı altında HDP gibi toplumun asıl sorun yaşayan kesimlerini temsil eden bir çizginin dışlanıyor olması Türkiye'de sorunların kolay kolay çözüm yoluna girmeyeceğini gösteriyor. Darbeciler; zaten bir ayrımcılık, bir etnik iç çatışma yaratmak istiyor. Bunlar da bunun ekmeğine yağ sürüyorlar.

"HDP'YE KARŞI KİŞİSEL ÖFKE DUYUYORLAR"

Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın bütün muhalefet liderlerine teşekkür ettiğinin anımsatılması üzerine Demirtaş, "Kişisel öfke duyuyorlar HDP'ye karşı. HDP en nihayetinde AKP'ye karşı en sert muhalefeti yürüten parti oldu. Bir de bizi şiddetle özdeşleştirmeye çalışıyorlar. Bu ötekileştirme, hedef gösterme tutumu bir devlet politikasıdır. Bunun değişmediğini, değişmeyeceğini anlatmak, göstermek istiyorlar" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.