FETÖ'nün darbesine yurtdışından destek verdiler

FETÖ'nün darbesine yurtdışından destek verdiler
FETÖ'nün darbe girişimine eş zamanlı olarak sınır ötesinde de destek verenlerin olduğu ortaya çıktı.

FETÖ'nün hain darbe kalkışması Türkiye'nin çeşitli ülkelerdeki büyükelçiliklerinde görevli bazı askeri ateşelerin de, kilometrelerce uzaktan ihanete katıldıkları ortaya çıktı.

YURTDIŞINDAKİ HAİNLER

Üniformalı çetenin harekete geçtiği saatlerde, aralarında Türkiye'nin Riyad, Lizbon ve KuveytBüyükelçilikleri'nin de bulunduğu bazı temsilciliklerimizde de sıcak saatler yaşandı. Ankara ve İstanbul'daki kalkışmalarla eş zamanlı hareket eden, yurtdışındaki bazı askeri ateşeler büyükelçilerimizin makam odalarını bastı. Türkiye'yi ve TSK'yı temsil etmek için görevlendirildikleri ülkelerde FETÖ'nün talimatlarını uygulayan ateşe kılıklı teröristler, Ordu'nun yönetime el koyduğunu belirterek büyükelçiliğin yönetim ve idaresini devraldıklarını bildirdiler. 

18 KİŞİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Darbenin bastırılmasıyla birlikte, büyükelçiliklerimizdeki hainlerin kalkışması da sonlandı. Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan, Portekiz ve Kuveyt Büyükelçilikleri'nde kazan kaldıran üç ateşinin de aralarında yer aldığı, 18 askeri ateşeyi görevlerinden uzaklaştırdı ve pasaportlarını iptal etti. Bu hainlerin bir bölümünün, büyükelçiliklerden ayrılarak kayıplara karıştığı ortaya çıktı. 

YAKALAYIP TESLİM ETTİLER

Büyükelçilik yönetimine el koyan isimler arasında yer alan Kuveyt Askeri Ateşesi Hava Kurmay Albay Mikail Güllü'nün, darbe gecesinin sabahı Kuveyt'en Suudi Arabistan'a geçtiği, buradan Hollanda'ya gitmeye hazırlanırken, Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki diplomatik temas kapsamında havalimanında yakalandığı öğrenildi. 

 MKE'YE MÜDÜR OLACAKTI

Geçtiğimiz hafta içinde Ankara'ya getirilen Güllü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mikail Güllü, darbecilerin hazırladığı görev listesine göre Makine Kimya Enstitüsü'ne genel müdür olarak atanacaktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.