Bakan Kaya'dan Yeni Şafak'a taziye ziyareti

Bakan Kaya'dan Yeni Şafak'a taziye ziyareti
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, darbe girişiminde şehit olan Yeni Şafak muhabiri Mustafa Cambaz için taziye ziyaretinde bulundu.

15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ askerlerince şehit edilen Yeni Şafak muhabiri Mustafa Cambaz'ın çalışma masasını ziyaret eden Kaya daha sonra katıldığı TVNET yayınında "Milletimiz meydanlarda biz mecliste demokrasiye sahip çıktık" dedi. Bakan, halktan gelen yoğun talep üzerine şehit aileleri ve gaziler için yardım hesapları açıldığını ve SMS hattının da darbe gecesi tarihi olan "1507" olarak belirlendiğini açıkladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak ile görüştü.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Yeni Şafak muhabiri Mustafa Cambaz'ın darbe kalkışması sırasında şehit edilmesi nedeniyle Yeni Şafak'a taziye ziyaretinde bulundu. Cambaz'ın bir ay önce yayınlanan "Türkiye Ulu Camileri" isimli albüm çalışmasını inceleyen Kaya, Yeni Şafak çalışanlarına başsağlığı diledi. Bakan Kaya, daha sonra Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül ile bir süre görüştükten sonra TVNET'te özel yayına katıldı.

Şehit Mustafa Cambaz'ın 1 ay önce yayınlanan 'Türkiye'nin Ulu Camileri' isimli kitabını Cambaz'ın çalışma masasında inceleyen Bakan Kaya, İbrahim Karagül'den de bilgi aldı.

resized_e9f1c-63e4img_7846.jpg

"İlk işimiz Meclis'i açmak oldu"

Serhat İbrahimoğlu'nun sorularını cevaplayan Kaya,15 Temmuz darbe girişimi gecesi mecliste bulunduğunu hatırlatarak, "Halk meydanlarda biz mecliste demokrasiye sahip çıktık" dedi. Darbe girişiminden haberdar olur olmaz Çankaya Köşk'üne geçerek koordinasyon toplantısı yaptıklarını belirten Bakan Kaya, Başbakan Yıldırım'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrasında Meclis'i açma kararı aldıklarını ve toplu olarak TBMM'ye geçtiklerini söyledi.

resized_93ea8-0e86img_7867.jpg

Darbe gecesinin tarihi ile SMS hattı:1507

15 Temmuz gecesi şehit olanlar ile yaralananlar için dayanışma kampanyası başlatıldığını belirten Bakan Sayan Kaya, Başbakanlık Genelgesi yayınlandığını ve koordinasyonun da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına verildiğini kaydederek, "15 Temmuz gecesi şehit düşenlerin yakınları ile ve gazilerimiz terörle mücadele kapsamında olacaklar. Bütün haklarından faydalanabilecekler. Vatandaştan çok yoğun bir talep geldi. Başbakanlığın uhdesinde ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın koordinasyonunda bir yardım kampanyası başlatıldı. Bugünden itibaren bütün vatandaşlarımız tüm operatörlerden 1507'ye SMS atarak yardım yapabilecekler. 1507, 15 Temmuz yani darbe gecesinin tarihi. Aynı zamanda bütün vatandaşlarımız açılan hesap numaralarına da bankalar aracılığı ile yardım yapabilecekler. Ama biz zaten bakanlık olarak şehit yakınları ve gazilerimize yanındayız ve he türlü desteği sunuyoruz. Psikososyal destek dahil"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.