Şahin Alpay gözaltına alındı

Şahin Alpay gözaltına alındı
Zaman Gazetesi'nin eski yöneticilerine yönelik başlatılan operasyonda gazeteci yazar Şahin Alpay, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

 

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gazeteci-yazar Şahin Alpay Beşiktaş'taki evinde gözaltına alındı.

Polis ekipleri saat 06.00 sıralarında Şahin Alpay'ın Beşiktıaş'taki evine geldi. Yaklaşık 2.5 saat evde arama yapan polisler, Şahin Alpay'ı gözaltına aldı. Kelepçesiz olarak polis aracına alınan Alpay, gazetecilerin sorusu üzerine "Bir şey söylemeyeceğim. Neden gözaltına alındığımı bilmiyorum" dedi.

Şahin Alpay, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdrürlüğü'ne götürüldü.

ŞAHİN ALPAY KİMDİR?

Şahin Alpay (d. 1944, İstanbul), Halen Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde öğretim görevlisi, Zaman Gazetesi'nde köşe yazarı ve kitap yazarı.

1944 yılında Ayvalıklı bir ailenin, Sabiha ve Ahmet Alpay’ın oğlu olarak dünyaya geldi. 1923 Türkiye ile Yunanistan arasındaki nüfus mübadelesi anlaşması uyarınca babası Serez ve annesi Midilli'den Türkiye'ye göç etmişlerdir. İlkokulu Nişantaşı Nilüfer Hatun İlkokulu'nda okuduktan sonra, Robert Kolej'den mezun olmuştur.1961-1962 öğretim yılında AFS bursu ile bir sene ABD'de okudu. Lisans öğrenimini AÜ SBF’de gördü. Gençlik yıllarında Doğu Perinçek liderliğindeki, Türkiye İhtilalci İşçi Köylü Partisi’nde yer aldı.

İsveç'te Stockholm Üniversitesi’nde doktora yaptı. 1982 - 1992 arasında Cumhuriyet Gazetesinde, 1993 - 94 arasında Sabah gazetesinde, 1994 - 2001 arasında Milliyet gazetesinde editörlük ve yazarlık yaptı. 1992 - 1993 arasında bir süre TÜSES genel sekreterliği, 1993 yılında bir süre CHP grup danışmanlığı yaptı. 1999 - 2002 arasında CNN Türk’te Entellektüel Bakış adlı haftalık programı yönetti. 2001 yılından bu yana Bahçeşehir Üniversitesi'nde Türk Siyasi Hayatı ve Mukayeseli Politika dersleri vermektedir.  Zaman Gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktaydı. Mehtap TV'de 2006 yılından yayınlanmaya başlayan Akıl Defteri adlı programın sunucularındandı.

İngilizce ve İsveçce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.