Hainler bombalı araçla karakola saldırdı

Hainler bombalı araçla karakola saldırdı
Yüksekova'da PKK'lı teröristler jandarma karakoluna bombalı araçla saldırmaya çalıştı. Araç çıkan çatışma sırasında durduruldu.

 

Hakkari Yüksekova İlçesi'ne yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Büyükçiftlik Beldesi'ne gelen bölücü terör örgütü PKK üyesi bir grup bomba yüklü araçla jandarma karakoluna saldırmak istedi.

Ancak bombalı araç, karakola 1.5 kilometre kala infilak etti. Meydana gelen patlamanın ardından büyük bir çukurun oluştuğu yol trafiğe kapanırken, PKK'lılar ise uzun namlulu silah ve roketatarlarla saldırı düzenledi. Askerlerin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada bir asker yaralandı.

Bölgedeki operasyonların sürdüğünü belirten Hakkari Valiliği konuyla ilgili şu yazılı açıklamada bulundu:

"26 Temmuz 2016 günü saat 19.30 sıralarında Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Büyükçiftlik Jandarma Karakol Komutanlığına bölücüörgüt mensuplarınca bomba yüklü araç ile saldırı düzenlemek üzere gelen aracın erken infilak etmesi sonucunda (Büyükçiftlik Jandarma Karakol Komutanlığına 1,5 Km mesafede) meydana gelen patlamada yol hasar görerek trafiğe kapanmıştır. Meydana gelen patlamanın ardından birçok noktadan uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırı yapılmış olup, güvenlik güçlerimizin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 1(bir) askeri personelimiz yaralanmıştır. Bölgede bulunan bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için geniş çaplı operasyon başlatılmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.