Danıştay şifreleri bu mektupta!

Danıştay şifreleri bu mektupta!
Vakit, Danıştay saldırısının tetikçisi olarak yargılanan Alparslan Arslan’ın şok mektubuna ulaştı. Alparslan Arslan, tutuklu bulunduğu Sincan F Tipi Cezaevi’nde, ek ifade vererek Danıştay saldırısında kendisini azmettirmekle suçladığı ve bu

İŞTE ŞOK MEKTUP-TIKLA

“İLK FARKETTİĞİM, TAMAMEN PİSLİĞE VE GÜNAHLARA BULAŞMIŞ OLDUĞUM”

Alparslan Arslan’ın, Danıştay saldırısından 127 gün sonra yazdığı mektupta çarpıcı açıklamalar yer alıyor. Arslan mektubunda, “Şu an kısa süre içerisinde yaşadıklarımı anlamlandırmaya ve idrak etmeye çalışıyorum. Rabbim idrak etmeyi nasip eder inşallah. İlk fark ettiğim hocam, tamamen pisliğe ve günahlara bulaşmış olduğum ve ağır hasta olduğum. Rabbim şifa eder inşallah” demiş.

“ŞOK HÂLÂ SÜRÜYOR, NORMALLEŞEMEDİM”
Alparslan Arslan, gözaltına alınmasına sebep olduğu Salih Kunter’e, “Hakkını helal et hocam. Hiçbir zaman ödemeyeceğim hakkını ne olur helal et hocam.

Cehalet kuyusunun dibindeymişim meğerse. Pislik çok hocam. Kendimi bazen bırakıyorum hocam. Bazen sinir krizlerine giriyorum. Riya dersen hâlâ var. Bütün pislikler mevcut gibi. Ama Rabbim inşallah arınmayı nasip eder. Şok hâlâ sürüyor. Normalleşemedim” diyor.

ÖRGÜT LİDERİ OLMAKLA SUÇLANDI...
Sanık Arslan’ın, 17 Mayıs 2006’da Danıştay 2. Dairesi’ne düzenlediği silahlı saldırıda, üye Mustafa Yücel Özbilgin ölmüş, Daire Başkanı Mustafa Birden’in de aralarında olduğu dört üye yaralanmıştı.
İlk ifadesinde Salih Kunter’den bahsetmeyen Alparslan Arslan, savcıya verdiği ek ifadesinde ilginç iddialarda bulunmuş ve “Benim tarikat bağlantım var. Salih Kunter’in camideki vaazlarından etkilendim” demişti. Arslan’ın ifadesi üzerine Salih Kunter gözaltına alınmış ve kısa bir süre cezaevinde kalmıştı. 

Örgütün lideri olarak gösterilen Salih Kunter, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 

Soruşturma Savcısı Şemsettin Özcan tarafından üçer defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istenen Salih Kunter, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılama sonunda beraat etmişti. 

“DANIŞTAY VE ERGENEKON DAVALARI BİRLEŞTİRİLİYOR”
Yargıtay, Danıştay’a ve Cumhuriyet gazetesine yapılan saldırıyla ilgili temyiz incelemesini bitirmiş, 9. Daire, Danıştay davası ile Ergenekon davasının birleştirilmesine karar vermişti. 

Yargıtay 9. Dairesi, Ankara 11. Ceza Mahkemesi’nin kararını bozarken şöyle dedi: “Ergenekon davası ile bu dava arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğunun iddia edilmiş olması karşısında öncelikle davaların birleştirilmesinde zorunluluk bulunmaktadır.” 

Bilindiği gibi, Eskişehir’de Ergenekon Terör Örgütü zanlılarından Fikret Emek’in annesine ait evde bulunan el bombalarıyla Cumhuriyet gazetesine atılan bombaların aynı kafile numarasını taşıdığı belirlenmişti. Davanın birleştirilmesiyle Danıştay saldırısıyla ilgili birçok karanlık nokta aydınlanacak.

Kenan Kıran-Kemal Gümüş-VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.