Maliye sınavında FETÖ oyunu

Maliye sınavında FETÖ oyunu
Millete darbeye kalkışan FETÖ'nün Maliye Bakanlığı sınavlarında da boş durmadığı, kendinden olmayan adayları tek tek eledikleri ortaya çıktı

Maliye Bakanlığı'ndaki paralel yapılanmanın fişlemeler yaparak kendilerine biat etmeyen Paralel Yapı karşıtı vergi müfettiş yardımcılarını 2014 yılında yapılan Vergi Müfettişliği yeterlik sınavında elendiği tespit edildi.

Söz konusu şaibeli sınav o günlerde birçok gazeteye ve haber sitelerine konu olmuştur. İlk olarak Haber 7’de gündeme gelen sınav daha sonra gazeteci Nazif Karaman'ın 22.11.2014 tarihli “Maliye Sınavında Paralel Oyun” başlıklı köşe yazısı ile Sabah Gazetesi'nde de yer almıştı.

VERGİ DENETİM KURULUNA DA SIZDILAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 2011 yılında Maliye Bakanlığı bünyesinde bulunan denetim birimleri Vergi Denetim Kurulu adı altında birleştirilmişti. Paralel yapı üyelerinin devletin diğer kurumlarında olduğu gibi Vergi Denetim Kurulu'na da sızarak birçok kişiyi mağdur ettiği belirlendi. Hem mevki hem de maaş kaybı hususunda yaşanan mağduriyetler sonucunda psikolojik rahatsızlıklar yaşanan adaylar olduğu biliniyor.

KENDİNDEN OLMAYAN ADAYLARI MAĞDUR ETTİLER

Vergi Müfettişi olabilmek için; KPSS, kurum giriş sınavı, temel eğitim, refakat süreci, yetki sınavı ve en sonunda yeterlilik sınavları ile birlikte dört yılı aşkın oldukça zor bir süreçten geçmek gerekiyor.

Paralel Yapı sinsi planını, 23-26 Haziran 2014 tarihinde yapılan Vergi müfettişliği yeterlilik sınavında uygulamaya koydu. Söz konusu tarihte klasik usulde yapılan sınava 690 civarında adayın girdiği, sonuçları dört ay sonra açıklanan sınav sonucunda 120 den fazla vergi müfettiş yardımcısının elendiği belirlendi. Söz konusu sayı Maliye Bakanlığı tarihinin en yüksek sayıda elemesi olduğu öğrenildi.

Sınavı geçmiş sayılan adaylarının yarısına yakın kısmının sınav geçme notu olan 65 puan aldığı, buna karşın söz konusu sınavda 58 ile 64 arasında puan olan bir kişinin bile olmadığı tespit edildi.

DARBE GİRİŞİMİ SONRASINDA AÇIĞA ALINDILAR

Fetullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişiminin ardından söz konusu sınav kurulunda sınav sorularını hazırlayan ve sınavı okuyan komisyon üyelerinin bazıları açığa alındı.

BOŞ KÂĞITLARA BİLE PUAN VERDİLER

FETÖ PDY soruşturması kapsamında açığa alınan bazı komisyon üyeleri paralel yapı karşıtı adaylara düşük puan vermiş ve sınavı geçmiş sayılan bazı adayların boş kâğıtlarına bile puan vererek haksız şekilde müfettiş olmasını sağladığı anlaşıldı.

Bilginin yayılmasından sonra FETÖ'nün mağdur ettiği vergi müfettiş yardımcıları söz konusu mağduriyetinin giderilmesini talep ederken, yeniden vergi müfettişliğine atanmak için başvuruda bulundular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.