Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan YAŞ kararları açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan YAŞ kararları açıklaması
FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşananları değerlendiren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,YAŞ kararları için 30 Ağustos'un beklenmeyeceği, kararların hemen uygulanacağını söyledi.

 FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşananları Habertürk TV'ye değerlendiren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,YAŞ kararları için 30 Ağustos'un beklenmeyeceği, kararların hemen uygulanacağını söyledi.

İşte o konuşmadan satır başları:

O gün herkes karışık duygular içinde. Milletimiz, Meclisimiz, herkes farklı duygular içinde. O gece başta Sayın Cumhurbaşkanımızın, başbakanınımızn, partilerin, medyanın, milletin tavrı 'Darbeye hayır' tavrıdır. Demokrasiye, hürriyete, hukuk devletine sahip çıktılar. Cumhurbaşkanımız Marmaris'ten adeta ölüme uçtu. Meclis'te sadece AK Partililer değil, CHP'liler, MHP'liler var. Herkesteki duygu 'Bu Meclis'i açık tutacağız' duygusu. 'Demokrasiye milletimiz meydanlarda sahip çıkıyor, bizde burada sahip çıkacağız' duygusu. Orada herkes ölebilirdi. Ama insanlar orada durmayı tercih etti. O yüzden Meclis'te olan herkese teşekkür ediyorum İnsanların teriyle, kanıyla demokrasiye sahip çıktıklarını gösteren önemli bir olaydır.

FETÖ'NÜN İŞİ OLDUĞU ÇOK AÇIK

TSK içindeki Fetullahçı yapnın darbesi olduğu çok açıktı. Halkımızın onu bilmesi ve meydanlara inmesi son derece önemli. Millet demokrasiye sahip çıkarsa kimse kesintiye uğratamaz. Geçmiş darbelerin başarılı olması bir defa çok sesli medya yok. İkincisi siyaset kaçıyordu. Şimdi Hükümet sinmiyor, cumhurbaşkanı, partiler kaçmıyor. O gün halk meydana indi ve tankların üstüne yürüdü. Millet sokağa inip tankın önüne çıkmazsa bu canilerin netice alabileceğini görüyorduk. Her şeyi göze almışlardı. Çok vahşice bir planlama yapılmıştı. Vatandaş ne zaman sokağa çıktı, vatandaş işe el koydu. Darbeyi yapanlara en büyük darbeyi vatandaş vurdu. Artık Türkiye'de vatan, millet, devlet bayrak gibi ortak değerlerin yanında demokrasi ortak değerimiz oldu. İnsanlar ölmeyi göze aldı. Bazılarımız şehit olduk, bazılarımız yaralandık. Bundan sonra darbe düşünenler bir netice alacağını düşünenler bu asil milletin demokrasi, hukuk dışı yöntemlere karşı direneceğinin en büyük göstergesi. Demokrasinin de teminatının aziz Türk milleti olduğu bu son olayda bir kez daha ortaya çıkmıştır. 

YAŞ KARARLARI HEMEN UYGULANACAK

Sayın Başbakanımız bir günlük toplantı olacağını ve kararların bugün açıklanacağını duyurmuıştu. Bugün olacak. Kararlar derhal uygulanacak. Devir teslim töreni, 30 Ağustos beklenmeyecek. Resmi Gazete'de yayımlandığı andan itibaren yürürlüğe girecek.

"NEREYE GİDECEĞİ HENÜZ BELLİ DEĞİL"

Yeni deliller ortaya çıkıyor. Henüz tasnif edilmiş değil. İfadeler var. Bu ifadeler arasında ciddi çelişkiler de var. Bu darbede yer alan kişi 'Ben yokum' diyor. Bütün bunların yalan olduğunu ortaya koyan şeyler de var. Bu ifadeleri tekzip eden deliller ortaya çıkabilir. Kamera kayıtları, mobese kayıtları... Hepsi ortaya çıkacak. Akıncı Üssü'nde başka üslerde neler oldu, hepsi ortaya çıkacak. Karanlıkta kalan pek çok konu aydınlanacak. Olay taze, henüz ifadeler bitmedi. Bu ifadelerle yeni şeyler ortaya çıkıyor. Bu işin nereye gideceği henüz belli değil.

FETÖ LİDERİ GÜLEN'İN İADESİ

15 Temmuz'dan beri yaptıkları açıklamaları olumlu. Türk Amerikan çıkarları gereği Gülen'i bize vermesi gerekir. Şu saatten sonra vermemesi olumsuzluk yaratır. Dünya demokrasisi açısından ABD'ye bakış değişir. ABD'nin iade edip etmemesi tamaen siyasi karardır. Bu işi gerçekleştirenin Gülen olduğunu bilmeyen yok.

Darbe başarılı olsaydı Fethullah Gülen Türkiye'ye gelecekti. Herşey, rejim değişecekti.

"TAKSİRATIMIZ ÇOK"

17 Aralık'tan sonra bunları anlatmaya çalıştık. İlk önce CHP anlattı inanmadık. Sonra biz anlattık onlar inanmadı. Hepimizin taksiratı var! Bunlar devlette imkan sahibi oldu! Bizim de taksiratımız çok.

TEK DAVA OLARAK GÖRÜLMESİ ZOR

Bu davaların tek dava olarak görülmesi çok zor! Ayrı ayrı davalar olarak görülmesi daha uygun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.