Kırgızistan’da bir darbe olursa bunu FETÖ yapar

Kırgızistan’da bir darbe olursa bunu FETÖ yapar
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kırgızistan’da bir darbe olursa bunu FETÖ yapar. Orada da devletin kurumlarına sızmışlar" ifadelerini kullandı.

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu CNN Türk canlı yayınında Hande Fırat'ın sorularını cevapladı.

İşte Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"Kırgızistan'da bir darbe olursa bunu FETÖ yapar. Orada da devletin kurumlarına sızmışlar. Arayıp devlet yetkililerine söyledik. Kırgızistan'da daha önce birçok darbeler oldu. Son beş yılda iki parlamento iki cumhurbaşkanlığı seçimi oldu. İstikrarlı bir döneme gidiyor. Ama şimdi esas tehdit Kırgızistan'da bu FETÖ'nün varlığıdır.

ULUSLARLARASI KURULUŞLARIN İŞKENCE İDDİALARI

Dünyada Fransa dahil terör örgütleriyle mücadele nasıl yapılıyorsa bizde de öyle yapılıyor. Biz bu konuda son derece şeffafız. Hangi adımları attıysak paylaşıyoruz. Biz soruyorlar "Bu listeler hemen nasıl çıktı" diye. Bunlar zaten belliydi. 17-25 aralık sonrasında bunlar tespit edilmişti. Ancak bu darbe girişim sonrasında acil tedbirler almamız gerekiyordu. Onları etkisiz hale getirirken o gece insanlar canını siper etti. Bu kavga ve arbede durumunda yaralanmalar da olur fiziki durumlar da olabilir. Ancak bu görüntüleri kullanarak işkence var demek bir insan hakları örgütüne yakışmaz.

"BİZE PATRONLUK TASLAMALARINI DA REDDEDİYORUZ"

İdam gelirse şunu yaparız bunu yaparız demelerini biz kabul etmiyoruz. Bize patronluk taslamalarını da reddediyoruz. Biz AB'ye üye olursak eşit üye oluruz. İkinci sınıf bir üye olmayı asla kabul etmeyiz. Bunu söyleyenlerin hepsi uçak hadisesinden sonra Rusya ile ilişkileri düzeltmek gerekir diyenler. Düzeltseniz de düzeltmesiniz de eleştiriyorlar. Türkiye çok boyutlu bir dış politika sürdürmelidir. Bunlar Rusya ile ilişkileri düzeltince rahatsız olmaya başladılar neden rahatsız oluyorsunuz. Türkiye bağımsız bir devlettir. Kendi dış politikası vardır ve kimseye zararı yoktur. Rahatsız olmasınlar Türkiye çok yönlü dış politikasını devam ettirecektir.

ERMENİSTAN İLE İLİŞKİLER KONUSU

Son zamanlarda Minsk grubunun çabaları artmaya başladı. Rusya'nın gayreti var. Biz de katkı sağlamaya çalışıyoruz. Azerbaycan'ın kabul edeceği her şeyi biz de kabul ederiz.Bizim için kritik Azerbaycan'ın kabul etmesidir.

İSRAİL MUTABAKATI MECLİSTE NE ZAMAN GÖRÜŞÜLECEK

Biraz her şey normalleştikten sonra meclise gelir ve onaylandıktan sonra karşılıklı büyükelçiler atanır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum