Hakkari'de şehit sayısı 8'e yükseldi

Hakkari'de şehit sayısı 8'e yükseldi
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, PKK'lı teröristler yol kontrolü yapan askerlere saldırı düzenledi. Saldırıda 8 asker şehit oldu.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, PKK'lı teröristler yol kontrolü yapan askerlere saldırı düzenledi. Saldırıda 8 asker şehit oldu.TSK'nın ilk anda irtibat kurulamadığını duyurduğu bir asker de yaralı bulundu.

Alınan bilgiye göre, Çukurca-Hakkari Karayolu Doğanlı bölgesinde,  terör örgütü PKK mensupları, yol kontrolü yapan askerlere uzun namlulu silahlarla  saldırdı.

Çıkan çatışmada 5 asker şehit oldu, 8 asker yaralandı.

Yaralı askerler Hakkari ve Çukurca'daki hastanelere kaldırıldı.  Çatışmanın devam ettiği bölgeye çok sayıda zırhlı araç sevk edildi.

8 ASKER ŞEHİT OLDU

Gece saatlerinde ilk belirlemelere göre 5 askerin  şehit olduğu açıklanmıştı. TürkSilahlı Kuvvetleri (TSK), sabah saatlerinde yaptığı açıklama ile yaralanan üç askerin daha şehit olduğunu duyurdu. 

TSK'dan yapılan açıklamada, "29 Temmuz 2016 Cuma günü saat 17.45 sularında, Hakkâri/Çukurca Taşbaşı köyü bölgesinde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan silahlı çatışma esnasında yaralanan üç kahraman silah arkadaşımız daha şehit olmuş (toplam 8 şehit), ilk anda irtibat kurulamayan bir silah arkadaşımız yaralı olarak bulunmuş, ayrıca çatışmaların devamında ondokuz kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır" denildi. 

 25 ASKER YARALI

"Bölgedeki söz konusu çatışmada yaralanan toplam yirmi beş kahraman silah arkadaşımızın hastanede tedavilerine devam edilmektedir" denilen açıklamada, "Müteakiben bölgede icra edilen hava destekli operasyonda, sekiz bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir.  Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz" ifadesi kullanıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum