FETÖ'nün hücre evinde son defa buluştukları ortaya çıktı

FETÖ'nün hücre evinde son defa buluştukları ortaya çıktı
15 Temmuz günü saat 16.00 sıralarında Darbeci bazı askerlerle sivillerin Anıtkabir yakınlarındaki hücre evinde buluştukları ortaya çıktı.

Darbe girişimi sonrasında gözaltına alınan şüpheli askerlerin itirafları sonrasında, sivil ve askerlerin darbe girişimi öncesinde başkentte bir araya geldikleri evler de tespit edildi. 

SAATLER ÖNCE

Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi’nde devam eden sorgulamalar sonrasında TSKiçinde “imam” olarak faaliyet yürüttükleri ileri sürülen kişilerle bazı TSK personelinin bir araya gelerek görüşmeler yaptıkları belirlendi. 

Alınan ifadeler çerçevesinde, bir grup sivil kişi ile bazı rütbeli TSK personelinin darbe girişiminden bir kaç saat önce Beşevler’de bir eve geldikleri ve görüşme yaptıkları anlaşıldı. Adı gizli tutulan üst rütbeli bir TSK personeli verdiği ifadesinde, kendisinin 15 Temmuz günü saat 16.00 sıralarında Beşevler’de Anıtkabir yakınlarında bir apartman dairesine geldiğini anlattı. 

TESPİT EDİLDİ

Aynı şüpheli asker, ifadesinde eve girdiğinde sivil bir kişi ile görüştüğünü, ancak evdeki diğer odalarda da başka kişilerin ayakkabılarını gördüğünü ve böylece o odalarda da görüşmeler yapıldığı kanaatine ulaştığını anlattığı öğrenildi. 
Şüphelinin, ifadesinde evde darbe girişimiyle ilgili değerlendirmeler yapıldığını söylediği ifade edildi. Söz konusu şüphelinin verdiği bilgiler doğrultusunda polis, Beşevler’deki evi belirledi. Anıtkabir’e çok yakın bir bölgedeki bir apartmandaki dairenin Gülen cemaatine mensup kişilerce kiralandığı ve görüşmelerde kullanıldığı anlaşıldı. 

ANİDEN BOŞALTTILAR

Alınan bilgiye göre, FETÖ’cüler daireyi üç ay önce kiraladı. Birkaç daire dışında bütün dairelerin boş olduğu apartmanın bilinçli olarak seçildiği düşünülüyor. 

Esnaf, daireyi kiralayanları tanımadıklarını ancak burayı eğitim merkezi gibi kullandıklarını düşündüğünü söyledi. Esnaf, darbe girişiminden bir hafta önce, 8 Temmuz Cuma günü dairenin aniden boşaltıldığını, daha sonra buraya masa ve sandalye taşındığını ifade ediyor. Polis, darbe girişiminden sonra binaya gelerek çevredeki işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini de istedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.