İktidar medyası İncirlik yürüyüşünü görmezden geldi!

İktidar medyası İncirlik yürüyüşünü görmezden geldi!
Darbenin arkasında ABD'nin olduğunu yazıp duran iktidar medyasının, AGD’nin İncirlik kapatılsın eylemini görmezden gelmesi şaşkınlıkla karşılandı.

“Katil ABD, İncirlik’ten defol” sloganlarının atıldığı protestoya ekranlarında, sayfalarında ve internet portallarında geniş yer ayıran Batı medyasının “endişeli” yaklaşımı dikkat çekti. 15 Temmuz darbe girişimine karşı tek vücut olan ülkemizin medya kuruluşlarının ise söz konusu ABD olunca “İncirlik yürüyüşüne” kör ve sağır kalması gözlerden kaçmadı.
 
Amerikan Savunma Bakanlığı birimleriyle birlikte özel kuruluşlara da kritik istihbarat satan bir kuruluş olan Stratfor, aynı zamanda gayriresmi CIA olarak da adlandırılıyor.
 
TÜRK BASINI EYLEME GÖRMEZDEN GELDİ
 
Dünya’da büyük yankı uyandıran İncirlik Üssü’ndeki eylem, Türkiye’deki basın tarafından görmezden gelindi. Amerika’nın darbenin arkasında olduğunu yazan gazetelerin bile sayfalarında AGD’nin protesto haberine yer vermemesi dikkat çekti. AGD Genel Başkanı Salih Turhan, yabancı basının gösteriden sonra kendisini arayarak demeç aldığını aktardı.
 
DÜNYA BASINI BÖYLE GÖRDÜ
 
Türkiye’nin televizyon, gazete ve internet portalları görmemeye ve göstermemeye çalışsa da, AGD’nin Amerikan Askeri üssü İncirlik’in kapatılması için yaptığı yürüyüş, dünya medyasının yakın takibine girdi. Kudüs TV’nin canlı yayını üzerinden dünya televizyonları İncirlik yürüyüşüne canlı bağlantılar yaparken, eylemden sonra birçok yabancı medya mensubu da AGD Genel Başkanı Salih Turhan’a ulaşarak yürüyüşe dair özel değerlendirme talebinde bulundu.
 
İngiliz DaIly Star: 
 
“NATO nükleer üssü dışında toplanan Türkler ‘Allahuekber’ nidalarıyla ABD askerlerinin ülkelerinden çıkmasını talep etti. Halk arasında yükselen rahatsızlığın darbe girişiminden kısa süre sonra patlak vermesi ise endişe verici.”
 
RT (RussIa Today):  
 
Rusya kanalı protesto gösterisini canlı veren Kudüs TV’ye bağlanarak izleyenlerine aktardı. “ABD ve NATO askerlerinin bulunduğu ve başarısız darbe girişimiyle ilgili soruşturmanın başlatıldığı İncirlik Üssü’ne yapılan Amerikan karşıtı yürüyüşte halk üssün kapatılmasını istedi. 
 
ABD MIlItary News:   
 
“Binlerce insan ABD ordusunun İncirlik Üssü’ndeki varlığını protesto etti. Beş binden fazla Amerika ve İsrail karşıtı Türk, NATO askeri tesisine girmeleri ihtimaline karşı polis tarafından dağıtılana kadar dört saat boyunca ABD aleyhine slogan attı.”
 
STRATFOR YAKINDAN İZLEDİ VE DUYURDU
 
BOP haritası olarak bilinen “Parçalanmış Türkiye” haritasını ilk yayınlayan düşünce kuruluşu olarak tanınan Stratfor AGD’nin İncirlik Üssü’ne yürüyüşünü ve protesto eylemini çok yakından takip ederek Amerikan kamuoyuna duyurdu. Darbe gecesi Cumhurbaşkanı uçağının koordinatlarını dakika dakika paylaşarak Türkiye’yi hedef alan yönlendirmeleri yapan Stratfor, gelişmelere şu şekilde yer verdi: “Türkiye’de ABD karşıtları İncirlik Hava Üssü’nde protesto gösterisi düzenledi. ABD karşıtı eylemin başarısız darbe girişimi sonrası düzenlenmesi dikkat çekici. Türk halkının büyük çoğunluğu darbe girişiminin arkasında ABD’nin parmağı olduğunu düşünüyor ve bu yüzden İncirlik Üssü’nün kapatılmasını talep ediyor.” 
 
“KATİL ABD, İncirlik’ten defol” sloganları atılarak işgalci ABD bayrağının yakıldığı protestoya sayfalarında ve internet portallarında geniş yer ayıran Batı medyasının “endişeli” yaklaşımı dikkat çekti. Dünya’da büyük yankı uyandıran eylemi Türkiye’deki basının görmezden gelmesi kamuoyunun tepkisine neden oldu.
 
STRATFOR YAKINDAN İZLEDİ VE DUYURDU
 
Parçalanmış Türkiye haritasını ilk yayımlayan düşünce kuruluşu olarak tanınan Stratfor da AGD’nin İncirlik Üssü’ne yürüyüşünü ve protesto eylemini çok yakından takip ederek Amerikan kamuoyuna duyurdu. Darbe gecesi Cumhurbaşkanı uçağının koordinatlarını dakika dakika paylaşarak Türkiye’yi hedef alan yönlendirmeleri yapan Stratfor, gelişmelere şu şekilde yer verdi: “Türkiye’de ABD karşıtları İncirlik Hava Üssü’nde protesto gösterisi düzenledi. ABD karşıtı eylemin başarısız darbe girişimi sonrası düzenlenmesi dikkat çekici. Türk halkının büyük çoğunluğu darbe girişiminin arkasında ABD’nin parmağı olduğunu düşünüyor ve bu yüzden İncirlik Üssü’nün kapatılmasını talep ediyor.”
 
Amerikan Savunma Bakanlığı birimleriyle birlikte özel kuruluşlara da kritik istihbarat satan bir kuruluş olan Stratfor, aynı zamanda gayriresmi CIA olarak da adlandırılıyor. 
 
TÜRK BASINI EYLEME KÖR
 
Dünya’da büyük yankı uyandıran İncirlik Üssü’ndeki eylem, Türkiye’deki basın tarafından görmezden gelindi. Amerika’nın darbenin arkasında olduğunu yazan gazetelerin bile sayfalarında AGD’nin protesto haberine yer vermemesi dikkat çekti. AGD Genel Başkanı, Salih Turhan, yabancı basının gösteriden sonra kendisini arayarak demeç aldığını aktardı.

milli_gazete_manset_2972016610.png
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.