"İdam geri gelse de geçmiş suçları kapsamaz"

"İdam geri gelse de geçmiş suçları kapsamaz"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, şehit evinde yaptığı açıklamada, idam karının alınması halinde bile geçmiş suçları kapsamayacağını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, idam yerine vatandaşlıktan çıkartmayı önerdiği açıklamasının ardından Rize’de yaptığı farklı bir açıklamada ise idamın geri getirilmesi halinde bile geçmiş suçları kapsamayacağını söyledi. Hayati Yazıcı, Rize’de darbe girişiminde şehit düşen Şuayip Seferoğlu’nun evini ziyaret ederek annesi Safura ve babası İsmail Seferoğlu ile görüştü. Yazıcı burada idamın kendisine sorulması üzerine, “Halkın talebi var. Onu değerlendireceğiz. Parlamento bunu değerlendirir. Tabii bunu değerlendirirken uluslar arası sözleşmeler de alınıp incelenir. Ama bilin ki ceza kanununa yönelik değişiklikler geriye dönük olmaz. Bundan sonrakileri kapsar. Böyle de bir boyutu var. Ancak milletimizin söylediklerinde doğruluk payı yüksektir. Caydırıcı kanunların nasıl olacağını parlamento değerlendirecek” dedi.

"Oğlumun ölümünden şeref duydum"
Anne Safura Seferoğlu, olgunun nasıl şehit düştüğünü diğer oğlundan aldığı bilgilere dayandırarak Yazıcı’ya anlatırken dinleyenleri duygulandırdı. Metanetli şehit annesi , “Oğlum hep ‘Rabbimizin dediği olur’ derdi. Mevlam vatan uğruna, milleti için şehit olmayı nasip etti. Topsuz tüfeksiz, tanklara karşı savaşmaya herkesin yüreği yetmez. Onurlu bir insandı. Orunu ve gururu ile şehit oldu. Bende onun bu şekilde ölümünden şeref duyarım”dedi. Şehit annesi oğlunun küçük kardeşini korumak için onu geri çekerek bedenini ona siper ettiğini bu şekilde şehit olduğunu olurken bile kardeşinden ve arkadaşlarından mücadeleye devam etmeleri isteğinde bulunduğunu söyledi.

Yazıcı, şehitleri vuran askerlerin tespit edilip edilemeyeceği yönünde bir soruya ise ”Hepsi kasıtlı vuruldu. 237 şehidimiz var. Hepsi kasıtlı vuruldu. Tespit etmeye çalışacağız oları. Tespit edemezsek de öldürmek için insanımıza ateş edenler birlikte hareket etmiştir. Hukuk bunu böyle değerlendirecektir” şeklinde cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.