Açığa alınan memurlara kötü haber

Açığa alınan memurlara kötü haber
Darbe girişimi sonrası açığa alınan devlet memurlarının sigorta primleri de yarım ödenecek.

 

Darbe girişimi sonrası Türkiye genelinde açığa alınan kamu çalışanı sayısı 66 bine ulaşırken Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), soruşturma sürecinde açığa alınan memurların primlerinin yarım yatırılacağını açıkladı. Açığa alınan kamu çalışanı sayısının süreç içinde yüz bine çıkabileceği belirtiliyor. 

YARIM YIPRANMA

Kamudaki görevden almalar “sosyal medya üzerinden FETÖ’nün propagandasını yapmak, finansal destek sağlamak, doğrudan ya da dolaylı yardımda bulunmak suretiyle işbirliği yapmak” iddialarına dayandırılıyor. Bu kapsamda görevden uzaklaştırılan ve açığa alınan memurlara soruşturmaları tamamlanana kadar maaşlarının üçte ikisi ödenmeye devam edilecek.

Eksik maaş uygulamasının başlamasından sonraki aybaşı itibariyle çalışanların primleri de eksik yatmaya başlanacak. Aynı şekilde açığa alınan polis ve TSK mensuplarının, yıpranma payı yüzde 50 eksik uygulanacak. Yıpranma payı hakkı olan diğer kamu çalışanlarına ise açıkta oldukları dönem boyunca söz konusu hak verilmeyecek. Soruşturmalar sonucunda göreve iade edilenlerin hak kayıpları telafi edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.