Firari darbeciler bu zamana kadar nasıl hayatta kaldı?

Firari darbeciler bu zamana kadar nasıl hayatta kaldı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan 11 darbeci askerin, küp şeker, erik, kayısı, mısır, olgunlaşmamış portakal ve mandalina tüketerek beslendikleri öğrenildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe  girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast düzenlemek amacıylaMarmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı gerçekleştiren ve yakalanan 11 darbeci askerin, küp şeker, erik, kayısı, Mısır, olgunlaşmamış portakal ve mandalina tüketerek beslendikleri belirlendi.

Yakalanan askerlerin darbe girişiminin ardından saklandıkları ormanda  yiyecek sıkıntısı çektikleri, geceleri Akçapınar, Akyaka ve Şirinköy  Mahalleleri'ndeki boş evlere girerek buldukları yiyecekleri çaldıkları ve  buralarda konakladıkları öğrenildi.

Söz konusu 11 darbeci askerin yakalandıklarında çantalarında kutularla  küp şeker, tarlalardan çaldıkları mısır, erik, kayısı, olgunlaşmamış portakal ve mandalina bulundu. Askerlerin, geceleri bölgedeki boş evlerde ve dere kenarında  konaklayarak arazide buldukları erik, karpuz ve inciri tükettikleri ve dikkat  çekmemek için de belirli zamanlarda gruplara ayrıldığı belirtildi.

Zanlıların temin ettikleri bulgurları pet şişenin içindeki suyla  karıştırıp kabartarak yedikleri ifade edildi. Gözübüyük, Muğla'da polis ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri  arasında Muğla Sıtkı Koçman eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırıda bulunan  darbeci askerlerin sayısının 37 olduğu açıklanmıştı. Saldırının ardından ormanlık  alana kaçan askerlerden 25'i daha önceki operasyonlarla yakalanmıştı. Gözaltına  alınan zanlılardan 23'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Askerlerden 2'sinin Muğla Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sürerken,  darbeci askerler
arasında bulunan Yüzbaşı Burkay Karatepe'nin, suikast  girişiminin ertesi günü sivil kıyafetler giyerek gruptan ayrıldığı ve ormanlık  alanda olmadığı bildirilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.