Filistin'de futbola İsrail engeli aşıldı

Filistin'de futbola İsrail engeli aşıldı
İsrail'in, daha önce engellediği Gazze'den 7 oyuncu ve yöneticinin, Filistin Kupası rövanş maçı için Batı Şeria'ya girişine izin verdiği bildirildi.

Filistin Futbol Federasyonu Medya Sorumlusu Mustafa Siyam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, El-Halil kentindeki Dura Stadyumu'nda Ehli el-Halil ile Şebab Han Yunus takımları arasında oynanması kararlaştırılan rövanş maçı için 7 oyuncunun Gazze'den Batı Şeria'ya girişinin engellendiğini hatırlattı.

Siyam, Filistin Futbol Federasyonu ile Uluslararası Futbol Federasyonları Birliğinin (FİFA) çabaları neticesinde, İsrail makamlarının, Şebab Han Yunus takımı oyuncularının rövanş maçına katılmak üzere Beyt Hanun Sınır Kapısı'ndan geçmesine izin verdiğini belirtti.

Siyam, "Oyuncular, erken bir saatte ulaşır ve teknik hazırlıklar tamamlanmış olursa maç bugün yapılacak, eğer yetişmezse yarın oynanacak." dedi.

Filistin Futbol Federasyonu Başkanı Cibril er-Racub, önceki gün yaptığı açıklamada, rövanş maçının, Şebab Han Yunus takımından 7 oyuncunun Gazze'den Batı Şeria'ya girişine izin verilmemesi nedeniyle 48 saat ertelendiğini duyurmuştu.

İsrail makamları, geçen çarşamba, Şebab Han Yunus'tan yalnızca 10 futbolcu, antrenör ve bazı basın mensuplarının Batı Şeria'ya girişine izin vermişti. Filistinlilerin, Batı Şeria ve Gazze arasında geçiş yapabilmeleri için İsrail yönetiminden önceden izin alması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.