2016 Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak ?

2016 Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak ?
Ertelenen ehliyet sınavı ne zaman yapılacak merak konusu. Sürücü adayları merakla ehliyet sınav tarihini araştırıyor. Yaşanan darbe girişimi nedeniyle ertelenen sımavlar arasında yer alan ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? İşte o tarih...

Ehliyet sınavı yaşanan olaylardan dolayı Ağustos ayına ertelendi. Ağustos ayında yapılacak olan ehliyet sınavı ile ertelenen sınav aynı zamanda yapılmış olacak. Ehliyet sınavı 27 Ağustos tarihinde yapılacak. İşte detaylar...

Her gün toplu taşıma araçlarında zorluk çeken binlerce insan vardır. Bu kişilerin birçoğunun ya aracı yoktur ya da aracı olma imkânı olup ehliyeti olmayan insanlardır. Vatandaşların genel olarak kullandıkları araçların sürü eğitimi almasına ehliyet denir. Bizler de bu noktada gerekli olan diğer tüm hizmetlerden yararlanabilmemiz için öncelikle bu ehliyeti almak gerekir. Ehliyet bilgisine ulaşabilmek için de bizler araç kullanımı ile ilgili bilgi alabilmek için bizler bu noktada gerekli kurslara kayıt olmayız. Çünkü ehliyet kursu için açılan bu sürücü kursları vatandaşlara gerekli olan tüm bilgileri verir. Bunun sonucunda da vatandaşların kısa bir süre içerisinde ehliyet almaları sağlanır. 

Ehliyet bilgilerinde yer alan bu sistem içerisinde bulunan araç kullanımı için dersler belirlenir. Sürücü kurslarında vatandaşlara bu şekilde ehliyet verebilmek için düzenlenir. Her yıl belirli zaman dilimi aralıklarında bu ehliyet sınavları yapılmaktadır. Binlerce kişinin bulunduğu bu ehliyet sınavına girmek için gerekli olan ücretleri vatandaşların belirli alanlara yatırması gerekir. Ehliyet sınavı için başvuru yapan adayların öncelikle yapması gereken bazı ödeme işlemleri vardır. Ehliyet sınavı için gerekli başvuruların yapılmasından sonra vatandaşlar olarak bizler ehliyet sınavına girebilmek için sözleşmeli olan bankalara bu ödemeleri yaparız. Kursa giderek hizmet aldığımız bu sistemlerden hemen sonra vatandaşların yapmaları gereken almaları gereken bazı dersler vardır. Sürüş tekniklerini ve de trafik kurallarının öğretilmesini sağlayan bu dersler sonucunda ilk olarak yazılı sınav gerçekleştirilir. Bu yazılı sınavdan yeteri kadar puan alan adaylar uygulamalı sınava geçebilirler. Uygulamalı sınav için adayların yazılı sınavdan en az 70 puan almaları gerekir. Eğer 70 puanı yazılı sınavdan alamayan adayların hala daha bu sınava girmeleri gerekir. Bu sınav içinde sürekli olarak ücret ödemeleri gerekir. Ancak eğer daha önceden motor ehliyeti alanların bu sınava artık tekrar girmelerine gerek yoktur. Çünkü motor ehliyeti alınmadan önce bizler öncelikle bu yazılı sınava girerek alırız. Bu nedenle tekrardan yazılı sınava girmeden uygulamalı sınava giriş yaparlar. Uygulamalı sınava giriş yapabilmek için de vatandaşların gerekli olan tüm çalışmalara katılım sağlamaları gerekir.

EHLİYET ALMA ŞARTLARI NELER?
Sürücü belgesi almak isteyen ve gerekli belgeleri tamamlayan kursiyerler, özel motorlu taşıt sürücüleri kursu müdürlüklerine kayıt yaptıracaktır. Kayıt şartları aşağıda belirtilmiştir.

a. A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak.

b. B ve G sınıfları için 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak.

c. C, D ve E sınıfları için 22 (yirmi iki) yaşını bitirmiş olmak. ( Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksekokul ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî ihtisas görevleri için subay ve astsubay sınıf okullarında ve uzman jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.)

ç. A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almış olmak.
d. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen "sürücü olur" sağlık raporu almış olmak.
e. "Sabıka kaydının olmadığına dair" dilekçeyi kurs müdürlüğüne vermek.

f. Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.

g. Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 1 (bir) adet vesikalık fotoğrafını Özel

MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

ğ. Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

Yabancı uyruklu kursiyerlerden;

a. Pasaportun noter tasdikli Türkçe tercümesi,

b. Öğrenim vizesinin bulunması veya Türkiye'de altı aydan fazla kalacağını gösteren ikametgâh izni veya öğrenim vizesi,

c. Öğrenim belgesinin noter tasdikli Türkçe tercümesi,

ç. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen sürücü olur sağlık raporunu kayıt esnasında Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmesi,

d. Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş bir adet vesikalık fotoğrafını Özel MTSK müdürlüğüne teslim etmesi, istenmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.