İtirafçı anlattı: Erdoğan ve Gül'ün ömrü az kaldı

İtirafçı anlattı: Erdoğan ve Gül'ün ömrü az kaldı
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'ndaki cemaat toplantılarında dönemin Cumhurbaşkanı Gül ve dönemin Başbakanı Erdoğan'ın hasta oldukları ve ömürlerinin az kaldığı söyleniyormuş!

 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen ile birim başkanları K.D.D., M.M.V., A.G.B., Ö.M. ve L.P.,’anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek’ ve ’silahlı terör örgütüne üye olma’suçlarından tutuklandı.

Aynı soruşturma kapsamında Denizli Vali Yardımcısı ve eski BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de Denizli’de tutuklandı.

Soruşturma kapsamında savcılık ve mahkeme BAKA çalışanı İ.K.’nin tanrık olarak ifadesine başvurdu. İ.K.’nin ifadesinde; BAKA uzmanlarının katıldığı haftalık sohbet toplantılarında Fethullah Gülen’in vaazlarının dinlendiği, bu toplantılara katılanların kurum içinde aktif görevlere getirildiği, katılmayanların ise dışlandığı iddiası kayıtlara geçti.

'GÜLEN’İN VAAZ KASETLERİ DİNLENİYORDU’

İ.K. ifadesinde 2010 yılı haziran ayında uzman olarak BAKA’da göreve başladığını, 3-5 ay sonra bölümlerin kurulması üzerine birim başkanı olarak görevlendirildiğini aktardı. O dönem Tuncay Engin’in genel sekreter olarak görev yaptığını söyleyen İ.K., "5- 6 ay sonra Tuncay Engin bana BAKA’da görevli arkadaşlar ile çayda toplanacaklarını, benim de katılmamı istedi. Ben de kabul ettim. İlk kez Ö.M.’nin evine gittik. Tuncay Engin SDÜ’de öğretim görevlisi olan İ.A. ile geldi, bize tanıştırdı. 'Bundan sonra bir araya gelinecek, İ. hoca zaman zaman sohbetlere katılacak’ dedi. O geceden sonra Tuncay Engin bizim bulunduğumuz sohbetlere hiç katılmadı. Ancak İ.A. 3- 4 haftada bizim bulunduğumuz yere gelerek sohbetlere katıldı ve katıldığı sohbetlerde ders anlatıyordu. Bu grup daha sonraki sohbetlerde sırayla her hafta başka birisinin ikametine gidilerek devam etti. Sohbetlerde Fethullah Gülen’in vaaz kasetleri, genelde bilgisayardan, internet ortamında ’herkul.org’ isimli adresten ya da CD’lerde dinleniyordu. A.G.B. orada bulunanlara Fethullah Gülen’in kitaplarından okuyordu, ayrıca dini bilgi ve Kuran okuyordu" diye konuştu.

MAAŞLARDAN KESİNTİ

Bir süre sonra İ.A.’nın cemaatin okuttuğu öğrencilerin ihtiyaçları için herkesin bir miktar yardım vermesini söylediğini kaydeden İ.K., bu miktarın normalde maaşın yüzde 10’u olduğunu öğrendiğini anlattı. 2013 yılına kadar sohbet toplantılarına katıldığını ve bu tarihe kadar da hep dini bilgiler üzerine sohbetler yapıldığını vurgulayan İ.K., şu ifadelere yer verdi:

"Bu toplantılar 2013 yılına kadar dini hassasiyetler üzerineyken 2013 yılı başlarından itibaren ise o dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık problemleri olduğunu, kısa ömürlerinin kaldığını söylenmeye başlandı. Sohbetlerin amacı dışına çıktığını gördüm ve 2013 yaz ayında bıraktım. Sonra da 17- 25 Aralık denilen olaylar ortaya çıktı. Benim sohbetleri bırakmam üzerine sohbetlerde bulunanlar benimle konuşmamaya başladı. Beni dışladılar. Sadece iş nedeniyle konuşmam gerekiyorsa konuştum. Tuncay Engin’in genel sekreterliği döneminde sohbetlere katılan arkadaşlar birim başkanlığına getirildi. Tuncay Engin görevden ayrıldıktan sonra yerine Mehmet Sırrı Özen getirildi. Ancak beklediğim gibi olmadı. Sohbete katılanları birim başkanlığı görevinden almayarak, aynı kadroya devam etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.