Bahçeli'nin uzaklarda aradığı paralelci yakınında mı çıktı?

Bahçeli'nin uzaklarda aradığı paralelci yakınında mı çıktı?
MHP'de Devlet Bahçeli'nin en yakınındaki isim olarak bilinen Zuhal Topçu'nun görevinden sürpriz bir şekilde istifası bu soruyu gündeme getirdi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülke genelinde başlatılan FETÖ operasyonları MHP'ye mi sıçradı? MHP'de Devlet Bahçeli'nin en yakınındaki isim olarak bilinen Zuhal Topçu'nun görevinden sürpriz bir şekilde istifası bu soruyu gündeme getirdi.

Başbakan Binali Yıldırım ayrı ayrı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etmişti. Ankara kulislerinde Başbakan'ın bu ziyaretlerde muhalefet liderlerini FETÖ sızmaları konusunda uyardığı, devletin elindeki bazı bilgileri bu isimlerle paylaştığı konuşulurken, MHP'den sürpriz bir istifa haberi geldi.

MHP'de Devlet Bahçeli'nin siyasete kazandırdığı, Bahçeli'ye en yakın isim olarak bilinen Zuhal Topçu, Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti.

 Zuhal Topçu twitter hesabından yaptığı açıklamada "2012'den beri severek ve isteyerek sürdürdüğüm Genel Başkan Yardımcılığından ailevi nedenlerle üzülerek ayrılmak zorunda kaldım. Divan üyeliğim boyunca yardımlarını ve desteklerini esirgemeyen sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'ye şükranlarımı borç bilirim" dedi.

MHP'deki bu beklenmeyen istifanın Başbakan'ın Bahçeli'yi ziyaretinden kısa bir süre sonra gelmesi anlamlı bulundu.

Ankara kulislerinde konuşulanlara göre, Başbakan Yıldırım, sızmadığı kurum, STK, medya organı ve siyasi parti neredeyse olmayan FETÖ'ye ilişkin Bahçeli'ye bazı bilgiler aktardı.

Bu bilgiler arasında en önemlisi MHP'deki FETÖ sızmalarıydı.

Başbakan-Bahçeli görüşmesinde bugüne kadar MHP'de Bahçeli'yi en fazla etkileyen, yönlendiren isim olan Zuhal Topçu'nun FETÖ'ye yakın bir isim olduğu bilgisinin de paylaşıldığı ileri sürülüyor.

Bahçeli'nin bu bilgi üzerine Zuhal Topçu'dan istifasını istediği iddia ediliyor. Nitekim Bahçeli, partide en yakınında olan bu ismin istifasını hemen kabul etti.

Zuhal Topçu kim?

MHP yönetimi kısa bir süre öncesine kadar 17-25'i "darbe girişimi" değil "yolsuzluk operasyonu" olarak değerlendiriyor ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'a yükleniyordu, ayrıca FETÖ'nün prensi Akın İpek'in el konulan/kapatılan tv kanalları ve gazetelerine destek ziyaretleri gerçekleştiriyordu. MHP yönetiminin bu politikasında Zuhal Topçu'nun büyük rolünün bulunduğu belirtiliyor. MHP'de Zuhal Topçu, FETÖ'yle mücadele kapsamında dershanelerin kapatılmasına da karşı çıkmasıyla biliniyor. 

 

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.