Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa'ya sert mesaj!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa'ya sert mesaj!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Toplantısı'na katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Türkiye 15 Temmuz akşamı tarihinin en alçak saldırısına maruz kalmıştır. Her darbe, her darbe girişimi kötüdür ama 15 Temmuz doğrudan millete saldırılması nedeniyle çok daha kötüdür. Saldırıya hedef olan 4 bölge var bunlardan 2'si Emniyet Müdürlüğü'müz bir tanesi Meclis diğeri de Cumhurbaşkanlığı'dır. TBMM bombalandı ve ateş altına alındı. Buralar doğrudan milletin oyları ile başa gelenlerin kullandığı mekanlardır.

AVRUPA'YA SERT MESAJ

Dünya otoriter bürokratik ama bunların karşısında demokratik rejimlerle yönetilen bir yapıdır. Batı ülkelerine baktığınız zaman bu ülkelerin tamamı demokratik rejimlerdir. Burada sizlerle paylaşmak istediğim şey şu ana kadar bize batıdan gelen hiçbir temsilci yoktur fakat Belçika'da Fransa'da terör eylemleri olduğu zaman oralara nasıl gittiğini biliyoruz. Hatta bazıları Türkiye'ye gitmeyin şeklinde havaalanlarına reklamlar koymaktadır. Ben halkının yüzde 52 oyuyla iş başına gelmiş bir cumhurbaşkanıyım. Türkiye2nin nereden nereye geldiğini de en iyi bilen sizlersiniz.

HANGİ VİCDAN KENDİ VATANDAŞLARINI BOMBALAR!

Bu darbe hareketini yapanlar bu insanlara bombalar yağdırırken acaba hangi düşünce ile bunu yaptılar. Hangi vicdan kalkıp da kendi halkına uçaktan bombalar yağdırarak böyle bir vahşeti işletebilir. Ne yazık ki bu ülke darbeler tarihi içinde çok farklı bir darbe girişimini yaşadı. Dün gece hastanelerdeki gazilerimizi aradık. Bir tanesi tankların paletleri altına atlayarak iki tankın altından kurtulan ve bir kolundan yaralanan bir gencimiz. telefonda konuşurken sanki ona hiçbir şey olmamış gibi konuşuyor. Bu inanç bu azim oldukça bu millete darbeler hiçbir şey yapamayacaktır. Bir tane albayımla konuşuyorum. O da 7 mermi isabet etmiş. Ona bakıyorum hala bizi düşünüyor. Aman Cumhurbaşkanım dikkatli olun diyerek bizi düşünüyor. 

MİLLETİMİZLE NE KADAR İFTİHAR ETSEK AZDIR

Bu milletle ne kadar iftihar etsek azdır. Bunu gördük bunu yaşadık. Bundan önce de Türkiye silahlı terör örgütlerinin saldırılarına hep maruz kalan bir ülkeydi. Ülkemize karşı adeta bir savaş yürütüldü bugün de yine bunu yaşıyoruz. 

ALMANYA'YA 4 BİN DOSYA VERDİM

Bu istisnalar dışında biz hassasiyetlerimizi gösterirsek. Almanya'ya 4 bin dosya verdim. Teröristlerle derneklerle ilgili dosya verdim ve bunların hiçbiri bize geri dönmedi ama haftasonu düzenlenen miting de benim o mitinge bağlanmamı hazmedemediler. Alman mahkemeleri çok hızlı bir şekilde karar aldılar ve benim konuşmamı yayınlamamak için karar aldı. terör için karar vermesi çok uzun zamanlar alan Alman mahkemeleri konu biz olunca 2 saatte karar alabiliyor. İş adamımızın Özdemir Sabancı'nın katili belli ve elini kolunu sallaya sallaya dolaşabiliyor. Eğer yürekli olmazsak dünyada tüm ülkelerde daha çok can yanar. Bugün bize olandarbe hareketi diğer ülkelerde de uygulama alanının kendinde bulur. 

Daha yapacağımız çok şey var ama normalleşme sürecine yavaş yavaş giriyoruz. Tüm terör örgütleriyle başarılı bir şekilde mücadele eden Türkiye darbe girişiminde de başarılı bir mücadele vermiştir.

"ÜLKEMİZ ZIT OLGULARIN AYNI ANDA YAŞANABİLDİĞİ BİR ÜLKE"

Ülkemizi yakından bilen, milletimizi gerçekten tanıyacak kadar uzun süre burada yaşamış olan herkes şu gerçeği kabul edecektir; Türkiye çok farklı. Birbirine zıt olguların aynı anda yaşanabildiği bir ülke. Ülkemizin belirli bölgesinde terör olayları yaşanıyor olabilir ancak diğer bölgelerdeki sosyal ve ekonomik etkinlikleri engelliyor anlamına gelmiyor.

"EKONOMİK GÖSTERGELER HIZLI BİR TOPARLANMAYA GİRDİ"

15 Temmuz'da bir darbe girişimi yaşamış olabilir. Ama bu durum ertesi günden itibaren hayatın normal akışında devam ettiği gerçeğini değiştirmez. Ekonomik göstergeler hızlı bir toparlanmaya girdi. Dolar 3 liranın altına düştü, borsa yükselişte. Merkez Bankası'ndaki döviz rezervine baktığımızda bırakın azalmayı 125 milyar doların üzerine çıktı. İşsizlik ve faiz oranları yüzde 10'ların altında seyrediyor. Milletimiz ne marketlere, ne bankalara hücum etmemiştir. Eskiden OHAL ilan edildiğinde bakkallar, marketler boşaltılırdı. Millet evinden meydanlara koştu. Herkes meydanlarda piknik yaparcasına oturup nöbet tutuyorlar. Darbe girişimi başkadır. Türkiye'nin serbest piyasa ekonomisine sahip olduğu ve hiçbir şekilde kesintiye uğramayacağı başka bir gerçektir.

İki şeyi gerçekleştirmek zorundayız. İlan ettiğimiz bu OHAL devletin yeniden yapılanma sürecini başlattı. İkinci olarak TSK'nın yeniden yapılanma sürecini başlattı. 

BU DARBECİLERE ACIRSAK ACINARAK HALE GELİRİZ

Biz darbe girişimi gibi çok daha ağır bir manzaraya kalmamıza rağmen Avrupa ülkelerinden çok daha yumuşak bir OHAL uyguluyoruz. birkaç terörist eylem yapınca 1 yıllık OHAL uyguluyorlar Türkiye 3 aylık bir OHAL uygulatınca ki darbe girişiminden sonra uygulanıyor bu OHAL, endişeliyiz açıklaması yapıorlar. Bu darbenin faillerine acırsak acınacak hale geliriz. Bunu yapamayız. 

EN BÜYÜK GELİRLERİ AMERİKA'DAN

Amerika bizden bir çok terörist istemiştir biz de ABD bu teröristi istiyorsa verelim gitsin demişizdir onlardan belge falan da istememişizdir. Bunların en büyük gelirleri de Amerika'dadır. İngitere Parlamentosunda birinin de bunlardan ne kadar para aldıklarını da gazetelerde gördünüz.

KARŞINIZDA EMİR KULU BİR ÜLKE YOK!

AB ülkelerinin kendi aralarında dahi çok ciddi siyasi görüş ayrılıkları var. Diğer ülkeler için sorun teşkil etmeyen siyasi noktaların Türkiye için kırılma noktası olarak gösterilmesi tamamen yanlıştır. 3 milyon Suriyeli ve Iraklı mülteciyi barındırdık bize verilen sözleri hala yerine getirmediler. Karşınızda emir kulu bir ülke yok bunu bileceksiniz. Biz şuana kadar mülteciler için 20 milyar doları aşkın bir harcama yaptık. 

ADETA KULUÇKA YUVALARI HALİNE GELMİŞ

Türkiye'nin uluslararası sermayeli şirketlerin ülkemizdeki yatırımlara verdiği önemi sizler biliyorsunuz. 2023 hedefini sizlerler girişimcilerimizle yatırımcılarımızla birlikte yapacağız. Yatırımcılara zarar verecek hiçbir işe kalkışmayız. Bu yönde hiçbir endişeniz olmasın. Türkiye'de yetişmiş insan kaynağı sorunu yoktur. Çeşitli kurumlarda açığa alınan personel oranı çok yüksektir denilebilir. Bunlardan biri adalet sistemi. Adaletin bu tür yapılardan temizlenmesi işleyişi yavaşlatmaz aksine hızlandırır. Adalet mekanizmasındaki sıkıntı 17 25 Aralık sürecini başlatmıştır. Aynı durum güvenlik güçlerimizi içinde geçerlidir. Oralar adeta kuluçka yuvaları haline gelmiştir.

TİB BTK'YA DEVREDİLECEK

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nı(TİB) kapatıyoruz. Çünkü bütün pisliklerin olduğu yerlerden bir tanesi de orası. Çünkü bu örgüte mensup kamu görevlileri iradelerini başka bir gücün emrine vermişti. TİB, BTK'ya devredilecek.

Geldiğimiz noktada yatırımcıların işini zorlaştıran kamu görevlileri ile ilgili gerekli çalışmalar yapılacak. Önümüzü kesen himmet ve haraç ver diyenlere bu devlette yer yok.

HİMMET VER DİYENLERİN BU ÜLKEDE YERİ YOKTUR!

İş dünyasında da FETÖ'nün her yere kanser gibi bulaşmış hücreleri de ayrıcalıklardan mahrum kalacaktır. Bu konuda zorluk çıkaranlar ilgili yerlere bildirilmelidir. Himmet ver harç ver diyenlerin artık bu ülkede yeri olmayacaktır. Bizim gündemimizde sadece darbe girişi ve teröre karşı alınacak önlemler yoktur. Bizim gündemimizde bu ayın sonunda açılışını yapacağımız köprümüz ve Avrasya tünelimiz var. Bizim gündemimizde kanal İstanbul var. Bizim gündemimizde yatırımlarıi istihdamı artırma eğitimli iş günü artırma noktasında çalışmalarımız var. Geçmişe takılıp kalsaydık Türkiye'yi 14 yılda 3 katı büyütemezdik.

GELİN KENDİ SAVUNMA SANAYİMİMİZİ BİRLİKTE KURALIM

Gelin kendi savunma sanayiimizi hep birlikte kuralım yerli küresel iş birliği ile bu yapar mıyız? Yaparız. Kendi uçaklarımızı füzelerimizi üreteceğiz. Biz geçmişten aldığımız derslerle geleceği inşa etme çabası içindeyiz. Durmadan duraksamadan devam etmekte de kararlıyız. Bize destek olan dostlarımızı da asla unutmayacağız. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.