Namazı günahına alet etti!

Namazı günahına alet etti!
Bursa’da bir camiden dizüstü bilgisayar çalındı.

Edinilen bilgiye göre, akşam namazı vaktinde Odunluk Mahallesi Merkez Cami'ne cemaatle beraber namaz kılmaya gelen bir kişi, namazın ardından cemaatin dışarı çıktığı anda müezzin odasına girerek masada bulunan dizüstü bilgisayarı alıp gitti. Hırsızlık anı ise kamera kayıt cihazından saniye saniye izlendi.

Müezzin İsa Cansız’ın namazın ardından öğrencilerine cami içerisinde ders verdiği sırada gerçekleşen olayda hırsız, müezzin odasının anahtarını eliyle koymuş gibi bularak kilitli müezzin odasını açıp dolapları karıştırdı. Bir şey bulamayan hırsız tam çıkarken masanın üzerindeki bilgisayarı gömleğinin altına saklayıp dışarı çıkıp kayıplara karıştı.

Cami Müezzini İsa Cansız, "Hırsız anahtarı kapı üzerinden alıp odayı açıyor, önce içerideki dolapları karıştırıp para arıyor, bulamayınca masa üzerindeki dizüstü bilgisayarı alıp gidiyor. Adice ve saygısızca bir iş, buraya cemaatimiz bilgisayarı hayır olarak alıp bağışladı camimize. Camimizde çocukların yaz kurslarında eğitimlerinde, hutbelerimizin olduğu amaçla kullandığımız bir bilgisayarımızdı. Birisi aldı geldi götürdü vatandaşımızın hayrını. Bu kadar adice bir olayla karşılaştık, burası ibadethane maalesef böyle bir olayla karşı karşıya kaldık” dedi.

Yatsı ezanının ardından namaz kılmak için camiye gelip olayı öğrenen cemaat olaya tepki gösterdi.
Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.