2016 sınavsız memur alımı şartları neler?

2016 sınavsız memur alımı şartları neler?
Yaşanan son darbe girişimi olaylarından sonra temizlik devam ediyor. Birçok kurum ve kuruluşlarda memurlar ihraç edildi. Şimdi ise birçok vatandaşın gözü yeni memur alımlarında. Peki sınavsı memur olma şartları nelerdir? Detaylar haberimizde...

FETÖ darbe girişimi sonrası binlerce memur kurum ve kuruluşlardan ihraç edildi. Şimdi ise herkesin gözü kulağı 2016 sınavsız memur alımlarına çevrildi. Peki ama sınavsız memur alımı ne zaman yapılacak? 2016 sınavsız memur alımı şartları nelerdir? KPSS'ye girmeden memur olmak isteyen vatandaşlar hazırlamış olduğumuz haberden yararlanarak merak ettiği detaylara ulaşabilirler. İşte sınavsız memur alımı yapan kurumlar ve merak ettiğiniz soruların yanıtı...

Sınavsız memur olmak isteyen vatandaşlar öncelikle alım yapan kurum ve kuruluşların son dakika açıklamalarını iyi takip etmeleri gerekiyor. Bugün baktığımız zaman KPSS olmadan memur olabilmek için iki adet yol bulunmaktadır. Bunlardan birisi ya çocuk esirgeme kurumunda büyümüş olmak ikincisi ise sınavsız memur alımı yapan kurumlara başvuruda bulunmaktır.

2016 SINAVSIZ MEMUR ALIMI

2016 yılında da bir çok kamu kurum ve kuruluşu KPSS şartı aramadan memur alımı yapacağını açıkladı. KPSS şartı olmadan memur alımı yapacak olan kurumlar alacakları kişileri mülakat ya da kendi hazırlamış oldukları sınavlara tabi tutarak gerçekleştirmektedirler. Buralarda sözleşmeli olarak çalışabileceğiniz gibi kadrolu olarak da iş bulmamız münkün kılınıyor. KPSS şartı olmadan memur olmak isteyen adaylar www.devlette.com üzerinden yer alan ilanları güncel olarak takip ederek bu ilanlara başvuruda bulunabilirler. Aşağıda sınavsız memur alan devlet kurumları bulunmaktadır.

SINAVSIZ MEMUR ALIMI NASIL YAPILIYOR?

Öncelikli olarak herkesin hayalini kurduğu memur olmak için KPSS'ye giren adayların şansı daha yüksek. Ancak aşağıda belirtmiş olduğumuz kurumlar bu alımları yılda belli seferlerde yapmakta ve az kontenjan oluşturmaktadır. KPSS şartı aramaksızın alım yapacak olan kurumlar bunlar olup bunlara başvuru için ise beklemek gerekmektedir. Her kurum kendi ihtiyacı olduğu doğrultuda açıklama yapacak ve belirli bir kontenjan belirtecektir. Alım yapmadan önce KPSS şartı aramasa da hepsi belirli şartların yerine getirilmesini isteyecektir. Özellikle belirli başlık dillerin bilinmesi, belli sertifikalara sahip olunması, ve en önemlisi mülakat…

ÇOCUK ESİRGEME KURUMUNDA BÜYÜYENLERE DEV DESTEK

Çocuk Esirgeme Kurumu’nda yetişen ve büyüyen kişilere tanınan bu hak sayesinde artık sınava girmeden bu kişiler memur olabilecekler. Daha önce alımları yapılan bu kişilerin sınavları kendi bünyesinde yapılıp direk geçiş sağlanırken artık bu atamalar merkez tarafından yapılacak. Bu da atamaların biraz daha zor hale geleceğine işaret ediyor.Peki, ama bu atamalardan kimler faydalanabilecek?

– 18 yaşını doldurmuş ve koruma altında olmayan,

– Haklarında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış olup fasılalı olarak geçen yararlanma süreleri dâhil iki yıldan az olmamak üzere, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının sosyal hizmet modellerinden yararlanmış olan,

– Yaşı reşit olmuş ama bu hizmetlerden hala daha yararlanıyor olan kişiler atamalara dahil olabileceklerdir.

KPSS ŞARTI ARAMADAN MEMUR ALIMI YAPAN DEVLET KURUMLAR

Sınavsız Memur Alımı Yapan Kurumlar bulunmaktadır, 657 Sayılı Devlet Memuru Kanununun 59. Maddesinde yer alan istisnai kadrolara Kpss Şartı aranmadan Memur Alımı yapılabilecek. Memur olarak göreve başlamak isteyen kişilerden yalnızca belirli şartların taşınması istenmektedir.

– Cumhurbaşkanlığı Memurlukları,

– TBMM Memurlukları,

– Bakan Yardımcılıkları,

– Başbakan Başmüşavirleri,

– Savunma Sanayii Müsteşarlığına ait Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, I.Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı ve Müşavir Avukat kadroları,
– TOKİ,
– Özelleştirme İdaresi Başkanlığı,

– Başbakanlık ve Bakanlık Müşavirliği kadroları ile Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadroları,

– TUİK, – AB Bakanlığı Memurlukları,

– Gelir İdaresi Başkanlığında Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadrosu,

– Bakanlar Kurulu Sekreterliği,

– Milli Savunma Bakanlığı,

– Özel Kalem Müdürlükleri,

– Vali Kadroları,

– Diyanet,

– MİT,

– Milli Savunma Bakanlığı,

– Anayasa Mahkemesi.

66 BİN KİŞİ UZAKLAŞTIRILDI

FETÖ temizliği devam ediyor. Şimdiye kadar 66 bin kişi görevden uzaklaştırıldı. Personel açığının en kısa sürede kapatılabilmesi için de, düğmeye basıldı. Yapılacak alımlarda kadro kısıtlaması olmayacak. Önce Kamu Personeli Seçme Sınavı puanına bakılacak olan adaylar, sözlü mülakata da alınacak...

Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyon kamuda da derinleşiyor. Sayı her geçen gün artıyor. Son olarak görevinden alınan personel sayısı 66 bin 39'u buldu. İncelemeler, soruşturmalar sürüyor. Pek çok kişi memuriyetten atılacak üstelik OHAL kararnamesi ile atılanların kamuya geri dönüşünün de önü kapandı.

Yıl başında bütçede 97 bin memur alımı öngörülmüştü. Büyük kısmı da atandı. Ancak şimdi boşalan kadrolar için yeniden alım yapılacak ve sadece Bakanlar Kurulu'nun onayı yeterli olacak.

Sağlık Bakanlığı Ambulans Şoförü Alımı Yapacak

Sağlık Bakanlığı hizmet alımı yöntemi ile alım yapılacak 3 bin ambulans şoförünün detayları belli oldu. İhale sonucu Yüklenici firma ile İl sağlık Müdürlüğü arasında yapılacak anlaşma neticesinde illerde taşeron ambulans şoförü alınacak.

Ambulans şoförü için Acil tıp teknisyeni ve paramedik öncelik sebebi olacaktır. Bunlarda yoksa düz lise mezunlarının başvuruları kabul edilecektir. Araç kullanımı konusunda en az 2 yıl deneyimin aranacağı alımlarda adayların B, C, D, E sınıfı sürücü belgelerinden birine sahip olmaları gerekmektedir.

Ayrıca adaylarda son bir yıl içerisinde alınmış psikoteknik raporu istenmektedir. Asgari ücretin yüzde 50 üzeri maaş verilecek.Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan teknik şartname sonucu illerde taşeron ambulans şoförü alımına önümüzdeki günlerde başlanacaktır.Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Öncelikle çalışan güvenliği açısından ambulans kazalarının en aza indirilmesi ve önlenmesi için , 112 lerde kadrolu sürücülük yapan ATT’leri ve Paramedikleri ambulansların arka kabininde görevlendirmeyi kararlaştırdı. 2015 yılında maliyece kadrolu ATT ve paramedik alım sayısı düşük olması sebebiyle hizmet alım yoluyla şöför alımı yapılacak.

Alınacak sürücü adayları ASOS ( Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü) üzerinden il sağlık müdürlülüklerinin 07-01-2015 tarihinden itibaren sayıların belirlendiğine başlandığına. Bu hususta her istasyonda en az 5 adet şöför olması ve bunun için il müdürlüklerinin döner sermaye bütçesinden hizmet alımı yapmaları için gerekli iş ve düzenlemeleri yapmalarına başlamaları gereklidir yazısı 81 il’in müdürlüklerine gönderilmiştir.

Bu Karara bağlı olarak alınacak personele asgari ücretin %50 üzeri (ortalama1500 tl civarında) maaş verilecek.Yol yemek ve giyecek yardımı alacaklar. nöbetler 24 saat değil 12 saat tutulacak.

Personel adaylarında aranacak özellikler neler?

T.C vatandaşı olmak.

En az lise mezunu olmak.

En az iki yıl sürücülük sektöründe çalıştıklarını belgeleyen adaylar öncelikli tercih sebebi olacak.

ATT , paramedik veya sağlık mezunu adaylara öncelik tercih sebebi olacak.

İlk yardım egitici eğitim sertifikasına sahip olması.

B-C-D-E sınıfı ehliyetlerden birine sahip olması.

Psikoteknik raporu olması.

Asli kusurlu ve bilinçli taksirli olarak ölümlü trafik kazasına karışmamış olmak.

Alkol ve uyuşturucu madde etkisinde olarak araç kullanmaktan dolayı trafik cezası kaydı olmaması.

Adaylardan istenecek belgeler.

Nüfus cüzdanı arkalı-önlü fotokopisi.

Son altı ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf.

Savcılıktan son üç ay içinde alınmış sabıka kaydı.

Ehliyet fotokopisi.

İkametgah belgesi.

Okul durumunu gösteren diploma veya denklik belgesi.

Güvenli sürüş teknikleri sertifikası( Yok ise işe başladıktan sonra 6 ay içinde alınabilir)

Herkesin hayalini süsleyen memurluk hakkında merak ettiğiniz detaylar yazımızda. 2016 sınavsız memur alımı yapılacak mı? KPSS'siz memur olma şartları nelerdir? Hangi devlet kurumları sınavsız memur alıyor? Sizde haberimizden memur olmak için merak ettiğiniz detayları bulabilir ayrıntıları takip edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.