Yıldırım: 3 tane çıktı bir tane daha geliyor

Yıldırım: 3 tane çıktı bir tane daha geliyor
Başbakan Binali Yıldırım, katıldığı televizyon programında gündemi değerlendirdi.

Başbakan Binali Yıldırım, katıldığı televizyon programında gündemi değerlendirdi.

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Türkiye tarihi boyunca, birçok medeniyetlerin hedefi olmuş bir ülke. Dolayısıyla bu ülkenin, dinamik bir coğrafyada yer aldığını biliyoruz. O yüzden başkalarının bir tehdidi varsa, bizim on tehdidimiz var.

3 TANE KARARNAME ÇIKTI BUNDAN SONRA DA ÇIKACAK

"Bugüne kadar 3 tane kanun hükmünde kararname çıktı. Bundan sonra da çıkacak. Önümüzdeki günlerde yeni bir kanun hükmünde kararname yayınlanacak. Onunla ilgili hazırlık çalışmaları devam ediyor."

"Bilgiye sahip olmazsanız başınıza gelecek olaylara tedbir alamazsınız, almakta geç kalırsınız. Bizim 15 Temmuz'da yaşadığımızın izahı, özeti budur. Eğer yeterli istihbarat alınabilseydi, o istihbarat vakitlice elde olabilseydi, belki de bu mesele bu noktaya gelmeyebilirdi."

Yıldırım: 15 Temmuz'da istihbarat MİT'e yönelik saldırı olacak diye geliyor.

İSTİHBARAT MİT'E 15:00'DA GELMİŞ

Başbakan Binali Yıldırım'ın, 15 temmuz darbe girişiminde ilk itihbaratın ne zamangeldiğine dair söyledikleri şöyle;

"Bana nakledilen, MİT'in naklettiği şu: Bir binbaşı bir önemli bilgi için MİT'e gelmek istiyor. Erken geliyor. Saat 15:00 civarında kabul ediliyor. Kabul edilince, 'benizindeydim, beni geri çağırdılar, dediler ki 7'de hazır ol, görevin helikopterle gidip MİT'i bombalamak, Hakan Fidan'ı alıp gelmek' diyor. 

Gelen arkadaş ne anlattı, detayını bilmiyorum. MİT Başkanı'ndan dinlediklerimi söylüyorum. Onun üzerine Genelkurmay Başkanı Hakan Bey'i çağırıyor. 8'e kadar bir arada oluyorlar ve o ara Genelkurmay Başkanı sağa sola talimatlar gönderiyor. Sonrası malum.

Ben bunu MİT Başkanı'na sordum, nasıl olur dedim. Başbakan'ın, Cumhurbaşkanı'nın haberi yok. Genelkurmay Başkanı'nın bilgisi olabilir, ama Başbakan'a bağlasınız. Ama bunun cevabını veremedi."

23 BİN ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI

 "Şu anda zannediyorum 20 binin üzerinde, 23 bin civarında öğretmen açığa alındı. Dolayısıyla ders sezonu da geliyor, okullar açılacak, öğretmen ihtiyacı var. Bu yüzden 15 bin öğretmen alınması konusunda Bakanlar Kurulu'nda bir karar aldık ve Milli Eğitim Bakanına gereğini yapması talimatını verdik." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.