Kışlaları dolaşan beyaz elbiseli kişi kim?

Kışlaları dolaşan beyaz elbiseli kişi kim?
FETÖ'nün darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, İfade veren asker ve askeri öğrenciler içtima alanlarına inen helikopterdeki beyaz bir elbiseli şahsın komutanlarla görüştüğünü söyledi.

FETÖ'nün darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, İfade veren asker ve askeri öğrenciler içtima alanlarına inen helikopterdeki beyaz bir elbiseli şahsın komutanlarla görüştüğünü söyledi.

Darbe girişimi sonrasında gözaltına alınan bazıaskerlerin ifadeleri kafaları karıştırdı. Askerler bulundukları birlikteki içtima alanlarına darbe girişimi öncesi helikopter indiğini, helikopterden de beyaz elbiseli bir kişinin inerek bölükte bulunan komutanlarıyla görüştüklerini söylediler. Bu görüşmenin ardından iseİstanbul’un çeşitli yerlerine gönderildiklerini anlattılar.

‘ERDOĞAN TUTUKLANDI’ DEDİ

Gözaltında bulunan Emre A. ifadesinde, “1. taburda  askerlik görevimi yapmaktayım. Araçlara bindirildikten sonra bölük komutanımız, ‘Recep Tayyip Erdoğan tutuklandı. Araçtan inmek isteyenlere kurşun en yakınlarından gelir. Jandarma ve polis kılıklı teröristler olabilir. Görevlendirildiğiniz yerlerde bunlarla birlikte gerekirse sivil vatandaşları da vurun’ diye emir verdi. Bu arada içtima alanına helikopter indi. Beyaz elbiseli bir şahıs inerek bölük komutanı ile görüştü. Daha sonra görev yerlerimize gittik” dedi.

‘ARAÇTAN İNEN KURŞUNU YER’

8 yıldır Hava Harp Okulu öğrencisi olduğunu söyleyen Zafer A. da, “Bizi otobüslere bindirdiler. Başımızdaki komutan, ‘Recep Tayyip Erdoğan yakalandı. Araçtan inen olursa başına kurşunu yer’ diyerek bizleri Sabiha Gökçen Havalimanı’na gönderdi. Burada vatandaşların ‘asker sen öldün’ şeklindeki tepkileriyle karşılaştık. Ne olduğunu bilmediğimiz için yaya olarak kaçmak zorunda kaldık” dedi.

‘TOPKULE’DE İŞGAL VAR GİDİYORUZ’

66. Mekanize Birliği’nde asker olduğunu söyleyen Oğuzhan Y. de olay günü atış talimi yaptıklarını belirterek, “Akşam saatlerinde birlikteki garajda içtima olduğunu ve toplanmamızı söylediler. Bölük komutanı üsteğmen Hakan Aydemir ‘Topkule’de işgal var. Atatürk Havalimanı’nda işgal var oraya gidiyoruz’ dedi. İstediğimiz kadar mühimmat yanımıza alabileceğimizi söylediler. Halk direnişi ile karşılaştık. Neler olduğundan haberimiz yoktu. Ağabeyimi aradım o da darbe girişimi olduğunu söyleyerek, “Mühimmat verildiyse şarjörü takma’ diyerek beni uyardı. Durumu arkadaşlarıma anlatarak halkın üzerine ateş etmeden sevgi gösterileriyle polise teslim edildik” dedi.

Vatan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.