FETÖ’cü Tuğgeneral Terzi PKK'ya çalışmış!

FETÖ’cü Tuğgeneral Terzi PKK'ya çalışmış!
FETÖ'nün darbe girişimi gecesi öldürülen Tuğgeneral Terzi’nin Özel Kuvvetler’in operasyonlarını yönettiği Suriye’de PKK lehine çalıştığı yönünde şok bir iddia öne sürüldü.

FETÖ'nün darbe girişimi gecesi öldürülen Tuğgeneral Terzi’nin Özel Kuvvetler’in operasyonlarını yönettiği Suriye’de PKK lehine çalıştığı yönünde şok bir iddia öne sürüldü.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, önceki gün bir televizyon kanalında darbe girişiminde cuntacıların arasında olan Tuğgeneral Semih Terzi için “O katil, o vatan haini TSK’nın Suriye’deki operasyonlarını yöneten kişiydi” dedi.

Başbuğ’u destekleyen bir açıklama da eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı emekli Tümamiral Suat Polat'dan geldi. Polat, FETÖ üyesi Terzi’nin, Suriye’de Türkiye aleyhine ve ABD lehine faaliyet yaptığının tartışmasız olduğunu söyledi. Başbuğ ile Polat’ın sözleri, PKK’nın neden bu bölgede zemin kazanmaya başladığını da ortaya çıkardı.

020820162232190418803_2-41.jpg
 
15 Temmuz’da Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda komutayı ele almak isterken Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir tarafından başından tek kurşunla vurularak öldürülen darbeci Terzi’nin, Türkiye’nin Suriye’de Özel Kuvvetler Komutanlığı aracılığıyla düzenlediği operasyonlar ya da olası harekat planları ile muhaliflerle kurmaya çalıştığı iletişimin başında olduğu tespit edildi.
 
Durumu ‘vahim’ olarak niteleyen emekli Tümamiral Polat, FETÖ üyesi Terzi’nin, Suriye’de Türkiye aleyhine ve ABD lehine faaliyet yaptığının tartışmasız olduğunu söyledi.
 
GÖZÜ KARA BİR HAİN
 
Polat, “Şöyle düşünün, FETÖ’nün bağlantılı olduğu kurum ABD istihbaratı olan CIA. PKK’nın Suriye kolu olan PYD kiminle irtibatlı, o da CIA. İkisinin de üst aklı CIA. O zaman Suriye’de Türkiye lehine mi bir şey yapar yoksa ABD lehine mi? 15 Temmuz gecesi, Özel Kuvvetler Komutanlığı’na giderek ‘Komutanınız ben oldum’ diyecek kadar gözü kara olan bir hainin Suriye’de Türkiye lehine bir şey yapması beklenemez” diye konuştu.

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.