Fenerbahçe tur peşinde! (Muhtemel 11'ler)

Fenerbahçe tur peşinde! (Muhtemel 11'ler)
Fenerbahçe, rövanş maçında deplasmanda Monaco ile karşılaşacak.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında deplasmanda Monaco ile karşılaşacak.

Sarı lacivertliler, Emmanuel Emenike'nin golleriyle elde ettiği 2-1'lik galibiyetin rövanşında tur arayacak. II. Louis Stadı'ndaki maç saat 21.45'te başlayacak.

Sarı-lacivertliler, Monaco karşısında alacağı her türlü galibiyet ve beraberlikle adını play-off turuna yazdıracak. Fenerbahçe, iki veya üzeri gol atıp tek farklı yenilmesi durumunda ise deplasmanda attığı golün avantajını kullanarak tur biletini kapacak.

Rövanş maçının normal süresi Monaco'nun 2-1'lik üstünlüğüyle sona ererse karşılaşma uzatmaya gidecek. Uzatmada da gol olmazsa play-off turuna yükselecek takımı seri penaltı atışları belirleyecek.

Fenerbahçe, turu geçmesi durumunda, 7 sezondur ayrı kaldığı Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için son engel olan play-off turunu oynayacak.

Monaco ile Fenerbahçe arasında TSİ 21.45'te II. Louis Stadı'nda oynanacak rövanş maçını Portekiz Futbol Federasyonundan Artur Dias yönetecek.

Dias, Avrupa arenasında daha önce bir kez Türk takımlarının maçını yönetti. Portekizli hakem, Eskişehirspor'un 9 Ağustos 2012 tarihinde UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Fransız temsilcisi Marsilya'ya deplasmanda 3-0 yenildiği maçta düdük çalmıştı.

Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turu rövanş maçında deplasmanda Monaco ile karşılaşacak Fenerbahçe hazırlıklarını tamamladı. Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Robin van Persie, Volkan Demirel ve İsmail Köybaşı'nın yanı sıra cezalı oyuncular Volkan Şen ve Alper Potuk kadroda yer almıyor. Kafileye dahil edilen Simon Kjaer'in oynaması ise zor görünüyor. İlk maçta sağ dizine aldığı darbeyle sakatlanan Danimarkalı stoper maçtan sonraki tüm çalışmaları takımdan ayrı yaptı. İlk maçta cezasını tamamlayan ve kadroya dahil edilen Mehmet Topal, Kjaer'in yetişmemesi halinde bu bölgede forma giyecek.

Ev sahibi Monaco'da ise ilk maçta sakatlanan kaleci Morgan de Sanctis ile Avrupa Şampiyonası sonrası izinli olan Joao Moutinho forma giyemeyecek. İlk maçta sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayan kaleci Subasic, de Sanctis'in yokluğunda maça yetiştirilmeye çalışılıyor. İstanbul kafilesinde yer almayan yeni transfer Kamil Glik'i de kadroya almayı düşünen teknik direktör Leonardo Jardim bu oyuncuyu ilk 11'de kullanıp kullanmamak konusunda kararını maç gününe bıraktı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira da Mehmet Topal gibi cezasını tamamladı.

Geçen sezon sarı-lacivertlilerin UEFA Avrupa Ligi'nde Portekiz'in Braga takımıyla deplasmanda oynadığı maçta hakeme itirazları nedeniyle tribüne gönderilen Pereira, 1 maçlık cezasını Monaco ile yapılan ilk karşılaşmada çekmişti. İstanbul'daki maçta takımının başında çıkamayan Pereira, yarın yedek kulübesindeki yerini alabilecek.

Braga maçında çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalan Mehmet Topal da cezasını bitirdi. İlk Monaco maçında cezasını çeken milli futbolcu, Portekizli teknik adamın şans vermesi durumunda rövanşta forma giyebilecek.

FENERBAHÇE TARAFTARINA YASAK
Fenerbahçe taraftarı Monaco Prensliği'nin kararı nedeniyle statta yer alamayacak.

Monaco Prensliği, güvenliği gerekçe göstererek Fenerbahçe taraftarlarının Monaco'ya alınmayacağını açıklamıştı. Sarı-lacivertli kulübün resmi yollarla yaptığı girişimlere rağmen Monaco Prensliği, daha önce aldığı karardan geri adım atmadı.

Monaco'ya yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta olan Nice şehrine de sarı-lacivertli taraftarların alınması yasaklandı. Nice Valiliği, 4 Ağustos'a kadar şehirde Fenerbahçeli taraftarların dolaşmasını yasakladı.

Bu yasaklar nedeniyle sarı-lacivertli taraftarlar, II. Louis Stadı'nda takımlarını destekleyemeyecek.

MUHTEMEL 11'LER

MONACO: Subasic - Sidibe, Glik (Jemerson), Raggi, Mendy - Dirar, Fabinho, Bakayoko, Lemar - Germain, Falcao
FENERBAHÇE: Ertuğrul - Skrtel, Mehmet Topal, Neustadter - van der Wiel, Salih Uçan, Josef, Ozan Tufan, Hasan Ali - Fernandao, Emenike

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.