Hüsnü Aktaş’tan 15 Temmuz fetvası

Hüsnü Aktaş’tan 15 Temmuz fetvası
Fıkıh âlimi Hüsnü Aktaş Hoca, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki hain darbe girişimiyle ilgili fetva yayınladı. Aktaş, darbeye karşı direnmenin ve darbecilere gerekli cezaların verilmesinin vacip olduğunu bildirdi.

Fıkıh âlimi Hüsnü Aktaş Hoca, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki hain darbe girişimiyle ilgili fetva yayınladı. Aktaş, darbeye karşı direnmenin ve darbecilere gerekli cezaların verilmesinin vacip olduğunu bildirdi Hüsnü Aktaş hoca, yaptığı açıklamada, Müslümanların darbeye karşı durmaları gerektiğini ifade etti. Aktaş, “Allah’ın (c.c.) rızasını kazanmak için mücadele etmenin ibadet olduğunu bilen bir milletin; kendisine silâh çeken emperyalist ABD’ye ve onlarla işbirliği yapan hainlere boyun eğmesi ve zillet içinde yaşaması mümkün değildir” dedi.

DARBECİLERE BOYUN EĞİLMEMELİ

Darbeye kalkışanlara gerekli cezaların verilmesinin vacip olduğunu dile getiren Aktaş, “Adaletin mülkün (iktidarın) temeli olduğuna inanan, zerre miktarı hayrın da, zerre miktarı şerrin de hesabının sorulacağı güne hazırlanan Müslümanların darbecilere asla boyun eğmemeleri ve masum insanlara silâh çeken zorbaları mahkûm etmeleri anın vacibidir, insanların zaruri maslahatı olan can, mal, nesil, din ve akıl emniyetini savunmak; ‘ben Müslümanlardanım’ diyen her mükellefin en önemli vazifesidir.” diye konuştu.

Vahdet Vakfı Başkanı Hüsnü Aktaş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

CAMİLERDEN SELÂ OKUNMASI, DARBECİLERİN HESAPLARINI ALT-ÜST ETTİ

Milletin verdiği vergilerle alınan silâhları, uçakları ve helikopterleri, masum sivillerin öldürmesi için kullanan zorbalar; llluminati Çetesi’nden aldıkları desteğe güvenerek, askeri darbe yapmaya karar vermişlerdir. Başta Genelkurmay Başkanı olmak üzere; kuvvet komutanlarını esir alan ve Birinci Ordu müstesna bütün ordu komutanlarını kendi saflarına dâhil eden darbeciler, masum sivillerin üzerine (hedef gözetmeksizin) kurşun yağdırmışlardır. Ankara ve İstanbul gibi Türkiye’nin can damarı olan şehirleri savaş meydanına çeviren;Yurtta Sulh Komitesi’ne mensup darbecilerin Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ı öldürmek için MAK ve SAT komandolarını görevlendirdikleri malûmdur. Uzun yıllar Samanyolu Televizyonu ve Zaman Gazetesi’nde yöneticilik yapan Tuncay Opçin’in, sosyal medyada yer alan ifadesiyle; yatakta basmak, şafakta asmak için harekete geçmişlerdir. Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın cep telefonu aracılığıyla bir televizyon kanalından ‘Milletimiz derhal sokağa çıkmalıdır’ mesajını vermesi ve Birinci Ordu Komutanı’nın açıklamaları, darbe teşebbüsünün akamete uğramasını sağlamıştır. Bu arada Diyanet işleri Başkanı Mehmet Görmez’in; Bütün camilerden selâ okunması için emir vermesi ve Müslümanları meydanlara davet etmesi, darbecilerin hesaplarını alt-üst etmiştir.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.