15 Temmuz gecesi Öcalan öldürülmek mi istendi?

15 Temmuz gecesi Öcalan öldürülmek mi istendi?
FETÖ'cülerin 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin başarılı olması için İmralı'daki teröristbaşı Öcalan'ı öldürüp, kaos ortamı oluşturup ülkenin iç savaşa sürüklenmesini planladığı iddia ediliyor. HDP'liler Öcalan hayatta mı diye soruyor.

Fethullahçı Terör Örgütü FETÖ'cü darbecilerin 15 Temmuz gecesi başarılı olmak için değişik yöntemlere başvurduğu biliniyor.  FETÖ'cülerin bu yöntemlerinden birinin de İmralı'daki teröristbaşı Abdullah Öcalan'la ilgili olduğu ileri sürülüyor.

Öcalan öldürüldü mü?

İddialara göre, "FETÖ'cüler darbe girişimi gecesi Öcalan'ı öldürüp, kaos ortamı oluşturmak ve HDP tabanını Hükümet ve Devlet'in üzerine salmayı planladı. Bu şekilde darbe girişimine karşı duran tüm Kürt halkının tepkisini tam tersi istikamete yönlendirmeyi hedefledi."

Yine edinilen iddialara göre, FETÖ hücreleri bu şok planı hayata geçirmek için o gece adım da attı. Ancak bu girişimin sonucu konusunda bir bilgi bulunmuyor.

Hain darbe girişiminin yaşandığı gece İmralı Adası çevresinde plansız helikopter uçuşları görülmesi üzerine İmralı'daki güvenlik birimlerinin alarma geçirildiği, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın da 16 Temmuz sabahından itibaren üç gün boyunca Ada üzerinde ve çevresinde devriye uçuşları yaptığı bilgisi basına daha önce yansımıştı.

HABER ALINAMADIĞI DOĞRU MU?

Bu noktada, PKK/HDP çevrelerinden gelen açıklamalar da kafaları karıştırıyor. Terör örgütü PKK çevreleri ile HDP'liler 15 Temmuz'dan bu yana Öcalan'dan haber alamadıklarını ileri sürüyor. KCK/PKK'nın sözde yöneticileri yayın organları Özgür Gündem aracılığı ile Hükümet ve Devlet'e kafa tutup, tehdit mesajı verdi.

Sözde manşet haberde "KCK Genel Başkanlık Konseyi, darbe girişimi sonrası haber alınamayan Öcalan konusunda açıklama yaptı" denildi.

Sözde açıklamada "Faşist Erdoğan'ın kendisi için vaka-i hayriye saydığı darbe girişiminin ardından yaşananlar, Önderliğimizin can güvenliği ve sağlığına ilişkin endişelerimizi arttırmış durumdadır" denildi.

Öte yandan, Hükümet'e ve Devlet'e karşı zaman zaman işbirliği yaptıkları belirtilen FETÖ ile PKK'nın, Öcalan'ın öldürüldüğü algısı oluşturup, sempatizanlarını Hükümet'e ve Devlet'e karşı kışkırtmaya çalışıyor olabilecekleri ihtimali de bulunuyor.

Devletin ilgili yetkililerince gerekli açıklamalar yapılarak, spekülasyonların önüne geçilmesi bekleniyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum