Ersun Yanal FETÖ için ne dedi?

Ersun Yanal FETÖ için ne dedi?
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, 2007 yılında Aydınlık Dergisi'nin Gülen cemaati ile ilgili sorusunu cevaplamıştı. Yanal, "Gülen tarikatı tarafından Milli Takım’dan gönderildiğinizi düşünüyor musunuz?" sorusuna 'hayır' dememişti.

Ersun Yanal'ın milli takımdan ayrılmasına Fethullah Gülen cemaati mi neden oldu? Cemaatin futbol üzerindeki etkisi tartışılmaya devam ediyor.  

Türk futbolunun en önemli isimlerinden biri olan Ersun Yanal, Milli Takım'da görevden ayrılmasıyla ilgili soruya 2007'de yanıt vermişti. 2007'de Aydınlık dergisinde 'Ersun Yanal 'hayır' demedi başlığıyla Aydın Cingöz imzasıyla yayınlanan yazıda Ersun Yanal ile ilgili bölüm şöyle: " Ersun Yanal’ın Milli Takımdan gönderilmesine ilişkin birçok söylenti yazıldı, çizildi ama kimse “Yanal’ın Hakan Şükür’ü Milli Takım’a almadığı için Fethullah Cemaatinin baskısıyla gönderildiğini” yazmadı. Eski Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal bu soruyu kendisine sorduğumuzda iddiayı yalanlamadı:

- Hocam, Hakan Şükür’ü Milli Takım’a almadığınız için Fethullah Gülen tarikatı tarafından Milli Takım’dan gönderildiğinizi düşünüyor musunuz?

- Bir açıklama yapamam.

- Bu sık sık dillendiriliyor?

- Bilmiyorum ki böyle bir şey oldu mu olmadı mı! Böyle bir şeyin olduğunu da bilmiyorum yani bununla ilgili bir açıklama yapmak doğru olmaz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.