Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak?
Kurban bayramı bu sene ne zaman merak konusu. Bayram tatili ile ilgili resmi açıklama geldi mi büyük merak konusu. 2016 Kurban bayramı ile ilgili detaylar haberimizde...

Heyecanla beklenen 2016 Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Vatandaşların merak içinde beklediği Kurban Bayramı tatili bu yıl kaç gün olacak? Müslümanlar için büyük önem taşıyan Kurban Bayramı hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde...

KURBAN BAYRAMI HAKKINDA

Kurban Bayramı Hz. İbrahim Peygamber (as) döneminden günümüze taşınan bir ibadettir. Bu bayram kurban kesme ibadetinden gelir. Kurban ibadeti İslam alimlerine göre sünnet-i müekkededir. Ancak Müslüman toplumlarda sembol niteliği taşıyan sünnetler vacip durumuna gelir. Örneğin; dinde sünnet olan ezan şiarı böyle bir niteliğe yükselmiştir. Kurban da ezan gibi fıkhî bakımdan olmasa da toplumsal açıdan vacip durumundadır.

Bu nedenle maddi gücü elveren tüm Müslümanların da kurban ibadetini eda etme noktasında özenli olmaları önemlidir. Nitekim yılda bir defa bile  et yemeyen fakirler kardeşlerimize yardım etmiş olur ve Müslümanlar arasındaki kardeşlik duygularını ve dayanışma duygularını arttırırız.

Dinimizce vakti ve varlığı yeten herkese Hac farzdır. Kurban Bayramında kutsal topraklarda bulunan Hacılar, Yüce Allah’a yakınlaşmakta, hem kurban ibadetinin ve hemde Hac ibadetinin verdiği huzuru tadarlar. Kurban Bayramında hac vazifesini yerine getirenler, Peygamberimizin sünneti gölgesinde Hac görevlerini yerine getirirler..

Kurban Bayramında hacılar arefe günü Arafat’a çıkar ve bayramın birinci günü gece Arafat’tan ( Meşâr’dan) Minâ’ya geçip, orada şeytan taşlama görevlerini yerine getiriler. İslama aşık insanlar topluluğu, küçük taşlarla şeytanı ve sapıklığı temsil eden sütunları taşlayıp, iç ve dış nifaklara karşı nefretini anlatırlar. Hacılar en son ise Allah’a sadakatini göstermek için kurban keserler.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ GÜNLERİ

11 Eylül 2016 Pazar Arefe
12 Eylül 2016 Pazartesi Kurban Bayramı (1.Gün)
13 Eylül 2016 Salı Kurban Bayramı (2.Gün)
14 Eylül 2016 Çarşamba Kurban Bayramı (3.Gün)
15 Eylül 2016 Perşembe Kurban Bayramı (4.Gün)

KURBAN BAYRAMI'NIN ÖNEMİ

Müslümanlar tarafından Hicri Takvime göre Zilhicce ayının onuncu gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan bir dini bayram. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine 'Eyyâm-ı nahr' (Kesme günleri) ve bir önceki gün olan Zilhicce ayının dokuzuncu gününe Arife denir. Kurban Bayramı, aynı zamanda İslam âleminin her yıl Mekke'de hac farizasını ifa ettikleri vakittir. Kurban Bayramı, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan birçok ülkede dinî bayram olmasının yanı sıra resmî tatil ilan edilir. Ramazan Bayramı ile beraber İslam dinindeki en önemli iki bayramdan biridir. Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Kurban Bayramı her sene 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık 33 senede bir bayramı aynı tarihlere tekabül eder.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.