İşte sözleşmeli öğretmenlik şartları

İşte sözleşmeli öğretmenlik şartları
MEB sözleşmeli öğretmen alımı için KPSS'den kaç puan isteniyor sorusuna cevap verdi.

 

MEB'den gelen son dakika sözleşmeli öğretmen alımı şartlar açıklamasında 15 bin sözleşmeli öğretmenin alınacağını duyurdu.

Açıklamada, "KPSS'den 50 puan alanlar sözlü sınava başvurabilecek"denildi. Sözlü sınava puan sıralamasına göre 45 bin aday çağrılacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları ne zaman sorusunun yanıtıda MEB'in aynı açıklamasında verildi. Sözleşmeli öğretmenlik ön başvuruları 8 Ağustos 2016 pazartesi günü başlayacak. Sözleşmeli öğretmenlik ön başvuru son tarihi ise 11 Ağustos 2016 Perşembe günü. 

MEB SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALIMI AÇIKLAMASININ DETAYLARI

27/07/2016 tarihli ve 29783 Sayılı (Mükerrer 2.) Resmi Gazetede Yayımlanan 668 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler İle Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile 03/08/2016 tarihli ve 29790 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik doğrultusunda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. maddesinin (B) fıkrası kapsamında, Bakanlığımızın boş öğretmen norm kadrosu bulunan örgün ve yaygın eğitim kuramlarına 15.000 pozisyona sözleşmeli öğretmen istihdam edilecektir.

İlan edilen kadrolar için 2016 KPSS10 ve KPSS121 puan türlerinden 50 ve üzeri taban puana sahip adaylar, sözlü sınav için http://ikgm.meb.gov.tr adresinden başvuru yapabilecektir. En yüksek puanlı adaydan başlamak üzere ilan edilen kadronun üç katı kadar aday sözlü sınava alınacaktır.

Sözlü sınavlar Türkiye genelinde oluşturulan 18 sınav merkezinde gerçekleştirilecektir. Adaylar sınav merkezi tercihlerine göre sözlü sınava girecek ve ardından başarılı olanlar arasından puan üstünlüğüne göre tercihler alınıp atamalar gerçekleştirilecektir.

Sözleşmeli öğretmen alımı ile ilgili sözlü sınava alınacak adaylara ilişkin süreç takvimi, yapılacak iş ve işlemler, Bakanlığımız www.meb.gov.trinternet sitesinden duyurulacaktır. Bilindiği üzere Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi 20 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleştirileceğinden KPSS121 puan türüne göre atanacak adayların sınav takvimi duyuru ekinde yer alan Takvim'in sağ sütununda düzenlenmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum