Bakan Özlü müjdeyi verdi

Bakan Özlü müjdeyi verdi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye’nin 4. sanayi devrimine geçişi için acil eylem planı hazırladıklarını, bunu önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

Sanayicilerin meselelerinin tartışıldığı istişare toplantısı için Bursa’nın İnegöl ilçesine gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Line TV’nin canlı yayınına katıldı. İnegöl’ün mobilya sektöründe Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri olduğunu belirten Bakan Özlü, "İnegöl bir fakülteyi hak ediyor. Gelecek hafta YÖK başkanımızla bir toplantım var. YÖK başkanımıza İnegöllülerin bu talebini ileteceğim. Ve de destekleyeceğim” dedi

Patent Kanununun meydana gelen son olaylar yüzünden geciktiğini dile getiren Bakan Özlü, “Patent Yasası uzun süredir bekleyen bir yasa. Bunu 2 ay önce komisyondan geçirdik. Meclis komisyonundan geçti. Genel kurul'da bu son hadiseler olmasaydı, terörle ilgili sıkıntılarımız olmasaydı, Güneydoğu’daki terör sıkıntısı olmasaydı, aslında patent yasası bu senenin ilk yarısında çıkacak bir yasaydı. 200 maddesi vardır. Bunu muhalefet ile anlaşarak önümüzdeki bir-iki ay içerisinde kanunlaştıracağız” diye konuştu.

Anahtar teslimi fabrika
Önümüzdeki süreçte başta sanayiciler olmak üzere girişimcilere çeşitli kolaylıklar sağlayacaklarını dile getiren Bakan Faruk Özlü, ”Bizim girişimcimiz, sanayicimiz bir iş yapacağı zaman arsa alıyor, bina yapıyor, makine alıyor. Fakat orada parası tükeniyor. Tesisi işletmek için işletme sermayesine ihtiyacı oluyor. Bu sermayeyi ya tükendiği için bulamıyor ya da bankalara gidiyor. Bankalardan borçlanıyor. İleride işlerinde bir sıkıntı olduğunda banka mülküne el koymak zorunda kalıyor. Biz bunu aşmak için özellikle emek yoğun sektörlerde anahtar teslimi fabrika vereceğiz. Girişimci kendisi bina yapma, arsa alma işleriyle uğraşıp zor durumda kalmayacak. Biz anahtar teslim binayı makul bir fiyata kiralayacağız. Bunun aslında usul ve esaslarını tespit ettik. Bir çalışmamız bu yönde sürüyor. İnşallah bunu bir Bakanlar Kurulu kararıyla hayata geçireceğiz. Bunun içindeki 16 yılı bütçesinde yaklaşık 200 milyon lira planlanmış kaynağı ayrılmış bir kaynak bir paramız söz konusu” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin 4’üncü sanayi devrimine geçişi için acil eylem planı hazırlıyoruz”
Bursa'nın sanayi açısından çok önemli bir merkez olduğuna vurgu yapan Bakan Faruk Özlü, kentte havacılık ve savunma sanayi için gereken alt yapının bulunduğunu, bakanlık olarak her türlü desteği vereceklerini belirterek, "Özellikle otomobil sektörünün Bursa’daki varlığı bizim için çok önemli. Bu savunma ve havacılık yüksek standartları gerektiren bir sektör, fakat Bursa’da bunun için gereken alt yapı var. Bursa’da ciddi bir potansiyel var. Ciddi bir alt yapı var. Bunun havacılık ve uzay sanayimiz içinde değerlendirilmesi çok mümkün ve biz bunu destekleyeceğiz. Bakanlığımız bünyesinde bir platform oluşturduk. 'Akıllı Fabrikalar 4’üncü Sanayi Devrimi' diye bu platformda bakanlığımız koordinasyonunda Türkiye’deki sanayi ile ilgili STK’ların katıldığı bir platform. Bu platformda Türkiye’nin dördüncü sanayi devrimine geçişi için acil bir eylem planı hazırlıyoruz. Bunu inşallah önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız. Bunu sanayicilerimizin benimsemesi için faaliyetler gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.