Gülen'e en yakın isimlerden Nurettin Veren'den şok açıklamalar

Gülen'e en yakın isimlerden Nurettin Veren'den şok açıklamalar
Uzunca bir süre FETÖ liderinin en yakınında yer almış isimlerinden Nurettin Veren, Erbakan'a 28 Şubat'ta yapılan darbenin planlayıcısının Fethullah Gülen olduğunu söyledi. Nurettin Veren AK Partili cemaatçileri açıklayıp, Gökçek'e çağrıda bulundu.

 

Uzunca bir süre malum cemaatte üst düzey görevler yapmış ve FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in en yakınında yer almış bir isim olan Nurettin Veren, Erbakan'a 28 Şubat'ta yapılan darbenin planlayıcısının Fethullah Gülen olduğunu söyledi. Nurettin Veren AK Partili cemaatçileri açıklayıp, Gökçek'e çağrıda bulundu.

Fethullah Gülen'e bir dönem yakınlığıyla bilinen; ancak örgütle yollarını ayıran Nurettin Veren, FETÖ'nün iç yüzünü anlattı. Önder Aytaç gibi isimlerin yurt dışında eğitildikten sonra sisteme yerleştirildiğini ifade eden Veren, Fethullah Gülen'in bugüne kadar tüm siyasi parti liderlerini kullandığını söyledi.

Nurettin Veren CNN Türk'te FETÖ'nün Türkiye ve yurt dışındaki faaliyetlerini anlattı. 15 Temmuz kalkışması sonrası FETÖ'ye yakın bazı sosyal medya hesaplarından yapılan 14 Ağustos tehdidini de değerlendiren Veren, bu tarihte örgütün Türkiye'ye yönelik siber bir saldırı yapabileceğini iddia etti.

"DEŞİFRE OLAN İMAMIN YERİNE HEMEN BİRİ GELİYOR"

Veren yaptığı açıklamada "Şuanda Cemaatin süzgecinden geçerek oralara (TSK) gelmiş yüzde 85 oranında asker var. Ben bunu 2005'te dile getirdim. Buralara eleman devşiren imamlar var. Bunlar deşifre olunca hemen başka imamlar geliyor ve o boşluk böyle doluyor" dedi.

"GÜLEN BİRİLERİNİN BEYNİNİ YIKARKEN BİRİLERİDE ONUN BEYNİNİ YIKIYOR"

Fethullah Gülen'in rahatsızlığı nedeniyle bir takım ilaçlar aldığını ve bu ilaçların vücuttan atılmasının aylar alabildiğini söyleyen Veren, Gülen'in kullandığı ilaçların çok tehlikeli olduğunu, Gülen'in birilerinin beynini yıkarken onun da beynin birileri tarafından yıkandığını ileri sürdü.

GÜLEN'İN HASTA RUHU

Fethullah Gülen ile birlikte geçirdiği zamanlarda Gülen'in çocukları dövdüğünü ve kızdığı isimleri falakaya yatırdığını anlatan Veren, anlattıklarına bire bir şahit olduğunu söyledi.

NURETTİN VEREL'DEN BÜYÜKANIT AÇIKLAMASI

Dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ı televizyonda izlerken FETÖ'nün yetiştirdiği ve yüzbaşı rütbesindeki bir ismi yanında gördüğünü söyleyen Veren, örgütün ordunun bir numarasının en yakınına kadar sızabildiğini söyledi. Bunların 2007 yılında yaşandığını söyleyen Veren, bunu söylemesine rağmen müdahale edilmediğini savundu.

Sunucunun TBMM’deki Cemaatçileri sorması üzerine Nurettin Veren, AK Parti eski Bakanlar Cemil Çiçek, Abdülkadir Aksu, Bülent Arınç ve Vecdi Gönül’ün Cemaat’e çalıştığını söyledi. Didem Arslan Yılmaz’ın “Bu isimler programa bağlanabilir, çünkü bu çok ciddi bir iddia” demesi üzerine ise Nurettin Veren, “Ben gerçek neyse onu söylüyorum. Şimdi çıkıp yanılmışız diyebilirler tabi ama 2008-2009 döneminde gidip bunlarla yüz yüze konuştum ben, dinlemediler” diye konuştu.

MELİH GÖKÇEK’E ÇAĞRI

Fethullah Gülen’in Alevi dernekleri üzerine sorulan soruya yanıt veren Nurettin Veren, “Nuri Gündoğan Alevi imamıydı” dedi. Nuri Gündoğan’ın son olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde çalıştığını ifade eden Nurettin Veren, Başkan Melih Gökçek’e şu çağrıda bulundu:

“Nuri Gündoğan, hala belediye çalışanı mı bilmiyorum, atıldı mı, tutuklandı mı bilmiyorum. Eğer hala oradaysa Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’e söylüyorum, onu orada barındırmayın. Tabi Melih bey bu kişiyi bilmiyor da olabilir ama bunu açıklıyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum