FLAŞ: İran'da inanılmaz casusluk skandalı

FLAŞ: İran'da inanılmaz casusluk skandalı
Muhammed Kerim Abedi, bir grup İngiliz muhabirin, İngiltere’nin Tahran Büyükelçiliğindeki temsilcilerinin de işbirliğiyle, İran’da geniş bir casusluk şebekesi kurmaya çalıştıklarını bildirdi. Casusluk yaptıkları gerekçesiyle yakalananların

İran Meclis Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu üyesi Muhammed Kerim Abedi, konuyla ilgili olarak FArs Haber Ajansı'na verdiği bilgide, İranlı üst düzey bir İstihbarat yetkilisine dayanarak, İran’da İngiliz uyruklu bir grubun yakalanması olayına değinerek, “İngiliz uyruklu bir grup, BBC’nin Korporasyon Kanalına bağlı “Muhabir” kimliği altında, İran’da faaliyet halindeydi. Bu grup, kendi casusluk hedefleri için, İranlı muhabirler arasından elemanlar almaya çalışıyordu. Ancak İran’ın İstihbarat yetkilileri, gelişmeleri kontrol altında tuttuklarından, söz konusu casusluk çetesine üye alma fırsatı vermeden müdahale ederek, çete üyelerini göz altına aldılar” şeklinde konuştu.

İŞTE İRAN'IN ASTIĞI MOSSAD AJANI-FOTO GALERİ

İNGİLTERE'NİN TAHRAN BÜYÜKELÇİLİĞİ DAHİL OLDU

Yakalanan İngilizlerin casusluk suçundan tutuklandıklarını da sözlerine ilave eden Abedi ayrıca, “Söz konusu İngiliz muhabirler, İngiltere’nin Tahran Büyükelçiliğinin işbirliğiyle, İran’da geniş çaplı bir casusluk şebekesi kurmak niyetindeydi. Ancak bu Şebekeye mensup bir çetenin üyeleri Tahran’da deşifre edilerek, yakalandı. Şebekenin diğer üyeleri ise, İran İstihbarat görevlilerinin gözetimi altında bulunuyor” diye ekledi.

(habervaktim- Dış Haberler)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.