“Dinlerarası Diyalog” safsatası milletin zihninden silinsin!

“Dinlerarası Diyalog” safsatası milletin zihninden silinsin!
FETÖ terör örgütünün eğitim, adalet, idare, askeriye gibi devletin birçok kanalına sızmasına dair yüksek tedbirlerin alındığı şu günlerde gözden kaçmaması gereken “Dinlerarası Diyalog” safsatasının da altı çizildi.
Emperyalizmin pompaladığı “Ilımlı İslam” projesinin maşası olan FETÖ'nün uydurmuş olduğu “Dinlerarası Diyalog” safsatasının da ders kitaplarından ve müfredattan ve Türk Milletinin zihninden silinmesi yönünde sesler yükseliyor.
 
Şuurlu Müslümanların karşı çıkmalarına rağmen tüm dünyada Haçlı emperyalizminin himayesinde yürütülen dinlerarası diyalog projesi, FETÖ/PDY tarafından Türkiye’de uzun yıllar boyunca sosyal, siyasi ve dini birçok alanda büyük bir ifsada neden oldu.
 
İNSANLARIMIZ ZEHİRLENİYOR
 
“Şeriatsız İslam, Ilımlı Müslüman” projesiyle dinlerarası diyalog ifsadının Türkiye ayağı olan FETÖ’nün gerçek yüzü ortaya çıkmasına rağmen, birçok alanda hâlâ aktif olan dinlerarası diyalog safsatası, insanlarımızı zehirlemeye devam ediyor.
 
"DİNLERARASI DİYALOG ARTIK ÇÖPE ATILMALI"
 
Din-Bir-Der Genel Başkanı Muhittin Yıldırım, dinlerarası diyalog tanımlamasının bile başlı başına bir problem olduğunu belirterek, “Dinlerarası diyalog ifadesi artık çöpe atılmalıdır. Çünkü Allah katında tek din İslam’dır. Ancak Müslüman âlimler Kur’an’ın ‘Rabbinin sana indirdiği gerçeği tebliğ et’ hükmü gereğince bir tebliğ çalışması yapabilirler. Dinlerarası diyalog Vatikan tarafından hazırlanmış bir fitne organizasyonudur. Biz artık bunları bırakıp  kendi projelerimizi üretmeliyiz. Bu fitnenin girdiği bütün eğitim müfredatı temizlenmelidir. Bunların yerine ise menşei Kur’an olan tebliğ esasları konulmalıdır” dedi. 
 
İSLAM’IN TEMEL İLKELERİNE AYKIRI
 
Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkanı Hamdi Sürücü, “Dinlerarası Diyalog, Türkiye’de Müslümanları dönüştürmek için oluşturulmuş bir projedir. Hadiste de buyurduğu gibi ‘İslam en üstünüdür, İslam’dan üstünü yoktur’. Dinlerarası Diyalog çerçevesinde diğer dinleri İslam’la aynı kategoride göstermek mümkün değildir. Dinler Bahçesi adı altında da çalışmalar yapıldı. Ama biz en başından ‘bu mümkün değildir’ demiştik. Çünkü bu çalışmalar İslam’ın temel ilkelerine aykırıdır” dedi. 
 
“Dinlerarası diyalog” safsatasının zararları tespit edilmeli ve bu konuda acilen önlem alınmalıdır. Aynı şekilde eşbaşkanlığını yaptığımız Vatikan projesi olan ve bakanlık düzeyinde temsil ettiğimiz “Medeniyetler İttifakı” ndan ivedilikle vazgeçilmelidir. Antalya’daki “Dinler Bahçesi” bir utanç abidesi gibi açık durduğu sürece FETÖ örgütü başarısızlığa uğratılmış olmayacaktır. Kamudaki tasfiyelerle birlikte içimize çöreklenmiş bu ifsad yuvalarının kurutulması 15 Temmuz girişiminin karşısında milletimizin sergilediği onurlu direnişe karşı bir borç olarak hükümetin hanesine yazılmıştır.
 
MİLLİ GAZETE BÖYLE UYARMIŞTI
Millî Gazete uzun yıllardan beri attığı manşetlerle diyalog safsatasına karşı çıkmış, bu alanda yapılan çalışmaları ifşa ederek uyarılarda bulunmuştu.
 
Din Şurası Olağanüstü Toplantısı sonuç bildirgesini okuyan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, yıllardır İslam ümmetinin bağrına saplanan zehirli bir hançer olan “Dinlerarası Diyalog” ifsadına da vurgu yaparken, “FETÖ/PDY Dinlerarası Diyalog adına din mühendisliği yapan ve kelime-i tevhidi parçalayan bir harekettir” dedi.
 
BÜTÜN ÇALIŞMALAR DURDURULMALI
 
Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, “İslam’da Dinlerarası Diyalog diye bir şey yoktur. Ancak dindarlar arası diyalog olabilir. Yani tebliğ olur. Bu proje İslam’ın bütün altyapısını sarsmaya yönelik hazırlanmıştır. O yüzden bu konuda yapılan bütün çalışmalar durdurulmalıdır. Dinlerarası Diyalog demek bütün dinlere eşit durmak demektir. Bu da dinleri törpülemek anlamına gelir. İslam’ın hiçbir hükmünü değiştiremezsiniz. Müslümanların dinler arası diyaloğu kabul etmesi asla mümkün değildir” diye konuştu.
 
KİRLİ BİR AMACA HİZMET EDİYORLAR
 
Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, eğitim müfredatlarının da yeniden ele alınması gerektiğine işaret ederek, yapılan çalışmaların desteklenmesi gerektiğine işaret etti. Selvi, “Çocuklarımıza da neler eksik ise neler dahi iyi verilmesi gerekiyorsa temel boyutları ile pedagojik tarafı dikkate alınmak yoluyla ele alınmalı. Daha güzel bir şekilde müfredatı yenilenmiş, çocuklarımıza kolayca dinini kavrayabileceği ve asla kirli bir odaktan beslenmeye ihtiyaç duymadan bir çalışma gereklidir” dedi.
 
ARTIK BU FİTNEDEN VAZGEÇİN!
 
TİYAMDER Başkanı Selahattin Yazıcı, Dinlerarası Diyalog projesinin büyük bir fitne olduğunu belirterek, “BOP ve Dinlerarası Diyalog gibi projelerin Batı menşei olduğu artık ayan beyan görülmüştür. Şimdi yapılması gereken; kitaplardan, okullardan başta olmak üzere Dinlerarası Diyalog fitnesinin bulaştığı her yerden bu mikrobu temizlemektir. Bu saatten sonra devlet ricali daha dikkatli ve hassas olmalıdır. Müslüman bir delikten iki defa sokulmaz. İnşallah bu hatadan bir an evvel dönülür ve bir daha bu fitne çukuruna düşülmez” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum