Bank Asya'da parası olan vatandaş ne yapacak? BDDK'dan açıklama yapıldı

Bank Asya'da parası olan vatandaş ne yapacak? BDDK'dan açıklama yapıldı
Bank Asya'da parası olan vatandaşların yüreğini ferahlatacak açıklama BDDK'tan geldi. Başkan Akben, Bank Asya'da parası olan vatandaşların mağdur olmayacağını vurguladı.

Bank Asya'da parası olan vatandaşların yüreğini ferahlatacak açıklama BDDK'tan geldi. Başkan Akben, Bank Asya'da parası olan vatandaşların mağdur olmayacağını vurguladı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı MehmetAli Akben, dün ilk 10 büyük bankanın üst düzey yöneticileri ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Yaklaşık 2.5 saat süren toplantıda, BDDK Başkanı’nın öncelikle FETÖ/PDY terör örgütünün hain darbe girişimi sonrasındaki süreçte bankacılık sektörünün iyi bir sınav verdiğini söylediği ve banka yöneticilerini kutladığı öğrenildi. Toplantıda, kredilerin geri çağrılması, yeni kredi verme, şube kapatma, işten çıkarmalar, mevduat kapma yarışı ve fırsatçılıkgibi konularda sektörün önümüzdeki dönemde nasıl hareket edeceğinin konuşulduğu ifade edildi.

Akben’in, Türkiye’nin önemli bir dönemden geçtiğini vurguladığı ve “Bu dönemde kredileri erken geri çağırmayın. Yapılandırma isteyen müşterilerinizin kredilerini yapılandırın. Şube kapatmayın” uyarılarında bulunduğu öğrenildi.

‘VATANDAŞ MAĞDUR OLMAYACAK’

BDDK Başkanı Akben, Bank Asya’nın tasfiyesi konusunun TMSF’nin gündeminde bulunduğunu hatırlatarak, konuyla ilgili yasa ile belirlenen süreler olduğuna işaret etti. Bankada parası olanlar ile ilgili de Akben, “Vatandaşlarımız müsterih olsunlar, herhangi bir mağduriyet olmayacak” diye konuştu.

‘BIREYSEL KREDIDE ‘GEVŞEME’YI MERKEZ ILE ÇALIŞACAĞIZ’

Akben, Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun Habertürk’teki röportajında, “Kredi kartı taksit sayısının 9’dan 12’ye, belki 14’e yükseltilmesi mümkün olabilir. Tüketici kredilerinde 36 ay olan vade süresi biraz daha uzatılabilir” şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine de, bu konunun uzun süreden beri gündemlerinde bulunduğunu ve çalışma gerektiren bir konu olduğunu söyledi. Akben, “Makroekonomik dengeleri de göz önüne alarak bu konuya da bir çözüm bulma konusunda rakamları çalışmamız lazım. Konuyu Merkez Bankası ile birlikte çalışacağız. Daha sonra hükümetin gündemine getireceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

'BU ORTAMDA DAHA FAZLA KAR HESABI LÜKSÜMÜZ YOK'

Toplantı sonrası Anadolu Ajansı’na açıklama yapan Akben, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konut kredisi faizlerinin yıllık yüzde 9’a çekilmesi çağrısının da toplantıda gündeme geldiğini söyledi. Akben, “Biz bu konudaki beklentilerimizi kendilerine ilettik. Merkez Bankası, kaç aydan beri faiz indiriyor. Bankacılar da bu ülkenin insanı ve onlar da ülkeye sahip çıkacaklarını söylediler. Bu ortamda daha fazla kâr etme hesabı yapma lüksümüz yok. Tabii toplantıya gelen arkadaşlar, bunları yetkili organlarında görüşecekler. Bunları hep beraber takip edeceğiz” dedi.

‘ODEABANK’IN 1 MILYAR TL’SI GELDI’

AA’ya yaptığı açıklamada, Odeabank’ın 1 milyar liralık sermaye artırım kararı aldığını anımsatan BDDK Başkanı Akben, “Para ülkeye, önceki gün (çarşamba) sermaye hesabına geldi. Arkadaşlarımız incelemesini tamamlayıp bitirdi diyebiliriz” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.