Abdullah Gül'ün eski yaverinden tehdit!

Abdullah Gül'ün eski yaverinden tehdit!
11. Cumhurbaşkanı Gül'ün eski yaveri İsmail Güneşer'in, Bolu Emniyet Müdürü Kızılkaya'yı tehdit ettiği ortaya çıktı.

FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturmada tutuklanan Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer'in, geçici görevle bulunduğu Hakkari'den Bolu Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya'ya "Sıkıyönetim komutanıyım, müdahale et" talimatı verdiği belirlendi.

İNKAR ETTİ

Bolu'dan geçici görevle geldiği Şemdinli'de FETÖ soruşturma kapsamında tutuklanan, 2008-2012 yıllarında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başyaverliğini yapan Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Güneşer, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığında verdiği ifadesinde, FETÖ/PDY ile bir bağlantısının bulunmadığını, devlet içinde paralel yapılanma olmasına müsaade etmeyeceği gibi katılmasının da mümkün olmadığını savundu.

PKK ile 20 yıldır dağlarda mücadele ettiğini anlatan Güneşer, ifadesinde "Ben 2010 yılından itibaren AK Parti'ye oy veriyorum" dedi. Güneşer, ifadesinde darbe girişiminden haberinin olmadığını ileri sürerek, şunları anlattı: "14-15 Temmuz'da izine ayrılma planım vardı. Fakat bölgedeki Aktütün yolunda ve çevresinde bölücü terör örgütünün ciddi eylem yapacağı ve yol üzerinde büyük bir mayının olduğu duyumu üzerine 3. Piyade Tümen Komutanlığınca emrime 2 tabur verilerek bendeki 2 taburla birlikte 4 taburla buraya ivedi operasyon yapılması emri verildi. Bunun üzerine 11 Temmuz'da operasyona çıkıldı. Müteakiben 13 Temmuz'da dönüldü. Bundan önce de diğer operasyonlardan dolayı yaklaşık 7-8 gündür 10-12 saatlik uykum vardı. 13 Temmuz'da operasyon sahasından 3. Tümen Komutanlığına ordu komutanının veda toplantısı nedeniyle yoldan aldırıldım. Orada iznimin değiştiği tarih olan 21 Temmuz'u sıralı komutanlarım biliyorlardı. Uçak biletimi Van'dan Ankara'ya almıştım. Erdek askeriye kampında 10 günlük yerim ayrılmıştı. Benim darbe teşebbüsünden haberim olmadığının en basit delilidir."

EMNİYET MÜDÜRÜ'NE TALİMAT

Bolu Jandarma Komutanı Albay Türker Yılmaz ile İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya'yı aradığını kaydeden Güneşer, "Emniyet Müdürü, bana 'Abi kesinlikle jandarma çıkmasın, buraya gelmesin, kan gövdeyi götürür, çatışmaya gireriz. Senden istirham ediyorum' dedi. Ben de 'Sakın böyle bir şey yaşamayın ben Türker’i arayıp emir veriyorum' dedim. Hem Bolu İl Jandarma hem de İl Emniyet Müdürlüğüne kesinlikle askeri, polisi ve vatandaşı karşı karşıya getirmeyin diye talimat verdim" dedi.

LOJMANLARA YAKLAŞANIN BEYNİNİ ALIRIM

İfadesinde kendisine sorulan "Bolu Emniyet Müdürü Kızılkaya'ya 'Sokakları sakinleştir, insanları evlerine gönder, ben sıkıyönetim komutanı olarak emrediyorum. Lojmanlara yaklaşanın beynini alırım.' talimatı verdiniz mi? sorusu üzerine Güneşer şöyle konuştu: "Bolu'da bulunan merkez komutanlığı ve lojmanın güvenliğinin, olağanüstü durumdan dolayı askeri dışarıya çıkarmaması ve aynı zamanda vatandaş veya başkalarının askeriyenin içerisine girip olay çıkarmaması amacıyla emniyet görevlilerince sağlandığını bana Albay Türker ve Emniyet Müdürü Kızılkaya söyledi. Ben de uygun gördüm. Değiştirmedim ve askeri dışarı çıkartmadım. Mustafa bana 7-8 bin kişinin meydanda toplandığını söyledi. Ben de sakın vatandaşın askeriyeye yaklaşmaması ve olay çıkarmamasını söyledim. Benim sorumlu bulunduğum askeri birliğe birisinin girmesi halinde 'Beynini alırım' şeklinde söyledim. Mustafa bana laubali bir şekilde '7-8 bin kişi yavaş yavaş dağıtıyorum' şeklinde söylemesi üzerine ben de kızgınlık ve emrimi uygulatmak amacıyla Mustafa'ya "Sıkıyönetim komutanıyım, müdahale et' dedim. Ben Bolu'da vali ve belediye başkanı ile emniyet müdürünün gözaltına alınması şeklinde İl Jandarma Komutanı Albay Türker Yılmaz’a herhangi bir talimat vermedim."

DÜZCE'YE EMİRLERİMİ YAPIN TELEFONU

Darbe planında sözde "Bolu ve Düzce Sıkıyönetim Komutanı" olarak adı geçen Güneşer, darbe girişiminin yaşandığı gece Düzce İl Jandarma Komutanı'nı telefonla aradığını ifade ederek, "Ben plan gereği Düzce İl Jandarma Komutanlığının da bana bağlandığını görünce Düzce ile ilgili sadece İl Jandarma Komutanı'nı arayarak kendisine, 'Vatandaşla askeri karşı karşıya getirmeyin. Albay Türker, garnizona vekalet ediyor. Kendisi ile görüşün. Benim emirlerimin gereğini yapın' şeklinde talimat verdim" dedi.

BAŞYAVERLİĞİ OPERASYONDA ÖĞRENDİM

Harp Akademileri sınavına 3 defa girdiğini, son sınavda kazandığını anlatan Güneşer, "11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başyaverlik görevine atanmam ise Genelkurmay Başkanı'nın seçtiği 3 personelden birinin Sayın Cumhurbaşkanı'nın seçmesiyle oldu. Atamayı da Oğul Vadisi'nde operasyondayken öğrendim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.