FETÖ'cü Atalay Demirci itiraf etti

FETÖ'cü Atalay Demirci itiraf etti
FETÖ'nün darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan komedyen Atalay Demirci itiraf etti.

FETÖ'nün darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan komedyen Atalay Demirci, emniyetteki ifadesinde, Yetenek Sizsiniz yarışmasını kazanmasında, "kendisi için oy kullanan örgüt mensuplarının payı olduğunu düşündüğünü" söyledi.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında tutuklanan Demirci, emniyette verdiği ifadesinde, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile tanıştığını itiraf ederek, örgüt ile irtibatını anlattı.

İfadesinde, 1976 yılında Ankara'nın Nallıhan ilçesinde doğduğunu, 3 yaşında babasını kaybettiğini, annesi tarafından terk edildiği için 9 yaşına kadar kendisine amcasının baktığını anlatan Atalay Demirci, daha sonra amcası tarafından Amasya Yetiştirme Yurdu'na yerleştirildiğini söyledi.

1995'te Bayındırlık ve İskan Bakanlığında memur olarak göreve başladığını, 1996'da kanser olduğunu öğrenmesinin ardından 2 yıl tedavi gördüğünü belirten Demirci, memurluk "sıkıcı" geldiği için sahne hayatına atıldığını ifade etti.

Dünya Radyo'da 2000 yılında işe başladığını ve "Kelalaka" adlı programı 7 yıl sunduğunu aktaran Atalay Demirci, bu süre içerisinde FETÖ ile bağlantılı dershaneler, okullar ve derneklerde gösteri yaptığını ve radyo programcısı olarak yurt dışında düzenlenen birçok programa katıldığını anlattı.

'CEMAAT SAYESİNDE POPÜLER OLDUM'

Meslekte ilerlemesinde örgütün rolü olup olmadığı ve örgütten bir destek alıp almadığı sorulan Demirci, ifadesinde bu soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Bu örgütten direkt olarak bir destek gördüm diyemem, ancak Dünya Radyo'da çalışmamdan dolayı kabul etmeliyim ki çevremde daha çok bunlara hizmet eden insanlar olmakla beraber popülaritem daha da arttı. 2007 yılında Dünya Radyo'dan ayrılmama rağmen 2013 yılındaki 'Yetenek Sizsiniz' yarışmasında benim adıma cemaat tarafından oy kullanan şahısların olduğunu düşünüyorum. Benim ayrılmam üst kademedeki Muhammet Yusuf Kulaksız ile olmuştur. Alt kademedeki cemaate bağlı kişilerin bundan haberleri olmadığını düşünüyorum. Ancak ben cemaate bağlı hiç kimseyi arayıp, destek olmalarını istemedim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.