AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci:'Alkol şişesiyle savunmaya geldiler'

AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci:'Alkol şişesiyle savunmaya geldiler'
FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı gece askerlerin işgal ettiği yerlerden biri olan AK Parti İstanbul Başkanlığı'nda neler yaşandı?AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, vatandaşların alkol şişesiyle kendilerini savunmaya geldiğini söyledi.

FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı gece askerlerin işgal ettiği yerlerden biri olan AK Parti İstanbul Başkanlığı'nda neler yaşandı? AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, vatandaşların alkol şişesiyle kendilerini savunmaya geldiğini söyledi.

KAN DÖKÜLMEDEN PÜSKÜRTÜLDÜ

Merkezi teslim almaya giden darbeci askerler, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün çabasıyla kan dökülmeden püskürtüldü. “Haliç civarında oturanlar, piknik yapanlar, hatta alkol şişesi elinde bizi savunmaya gelen insanlar vardı. Komutanı içeri aldık. Aşağıda çok büyük bir arbede yaşanıyor ve millet buraya girmek istiyordu. Binanın etrafı askerlerle kuşatılmıştı” diyen Temurci, darbe gecesinde yaşananları Hürriyet’e anlattı:

TERÖR ÇALIŞMASI SANDIK 

“Saat 22.00 civarlarıydı. Boğaziçi köprülerine baktığımızda, ülkede darbe oluyor düşüncemiz yoktu. Terörle ilgili bir tehlike veya bir ihbar var ve bu ihbara yönelik güvenlik güçlerimizin, askerimizin, polisimizin ortaklaşa yaptığı bir çalışma ve tedbir olduğunu diye düşündük. Darbe falan düşünmüyoruz. Bir olay olacaksa birlikte gözlemleyelim diye saat 22.00 civarı acilen aktif teşkilat mensuplarımızın il ve ilçeye gelmelerini istedim.

23.15 civarı, askerlerin geldiği bilgisi verildi. Binadaki arkadaşlarımızın benim bulunduğum 4’üncü kata çıkmalarını istedim. 4-5 yönetim kurulu üyesi, çaycısı temizlikçisi toplam 15 kişi civarındaydık. Dışarıda da 15-20 kişilik çevik kuvvet ekibi vardı. İlk bilgiler askerler zırhlı araçlarıyla 200 kişi falandı. Sonra 70-80 kişi olduğunu öğrendik. Asker gelince çevik kuvvet kendi aracına bindi. Herhangi bir çatışma olmadı. Biz ‘Ya ile gelin ya meydanlara inin’ demiştik. Daha önce böyle pratiğimiz yok. Üyeler bunu bilmiyor. Haliç civarında oturanlar, piknik yapanlar, hatta alkol şişesi elinde bizi savunmaya gelen insanlar vardı. Biz hâlâ şunu bekliyoruz. BaşkomutanCumhurbaşkanı’nın sesini duymak istiyoruz. Bir alçaklar grubu dünyaya böyle bir görüntü sergilerken, acaba Cumhurbaşkanımla ilgili bir girişimleri oldu mu endişesi 23.20’ye kadar hâkimdi. Başbakanımızın açıklamasından sonra bu duygu daha da pekişti. Bu tersine döndürülecekse, mutlaka milletimizle olacak düşüncesiyle hareket ettik. Başbakanımızın açıklamasından sonra, bizde Cumhurbaşkanımıza karşı operasyon yapılır mı endişesi oluştu. 

KUŞATMA KALDIRILDI 

Komutanı içeri aldık. Aşağıda çok büyük bir arbede yaşanıyor ve millet buraya girmek istiyordu. Binanın etrafı askerlerle kuşatılmıştı. ‘Hayırdır ne işiniz var’ diye sordum. ‘Emir aldık, burayı boşaltmamız gerekiyor’ dedi. ‘Başkanım bize zorluk çıkarmayın’ dediğinde, pencereden aşağıdaki kalabalığı gösterip, ‘Araçlar kalsın. Askerlerini al geldiğiniz yere geri dönün.’ 00.50 gibi kuşatma yarıldıktan sonra “İl Başkanlığı’nda kuşatma kaldırıldı’ diye mesaj attık. Hepsi bu milletin çocukları. Buraya niye geldiklerini, bir kısmının bilmediğini düşündüm. Bu sahtekar, alçak FETÖ terör örgütü bizim duygularımızı, inancımızı her şeyimizi bizden çalmış. Kendi çocuklarımızı bize karşı kullanmış. Hatırladıkça lanet okuyorum.”

AĞLAMAKLI ER GRUBUYLA KARŞILAŞTIK

TRT’den askerlerin derdest edildiği haberi gelince moralinin bozulduğunun farkındayım. Kapıdan çıkarken, buradaki insanları gördükten sonra, ‘Başkanım bizi buradan kurtarın’ dedi. Birlikte biraz yürüdük. Geri dönüp balkondan seslendim. Birlikte ara sokağa püskürtülmüş askerlere baktım. Elinde silah olan bir er gibi değil, tedirgin olmuş, ağlamaklı bir er grubuyla karşılaştık. Komutan tek başına indi ama pek iyi inmedi, biraz tartaklandı. Buraya niye geldiklerini, bir kısmının bilmediğini düşündüm.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.