Karargah komutanı odasında saklanmış!

Karargah komutanı odasında saklanmış!
Darbe girişimi gecesi Genelkurmay Karargâhı’nda bulunan en üst rütbeli subaylardan olan dönemin personel başkanı Korgeneral İlhan Talu’nun ifadesine ulaşıldı.

15 Temmuz gecesi Genelkurmay Karargâhı'nda bulunan en üst rütbeli subaylardan olan dönemin personel başkanı Korgeneral İlhan Talu'nun ifadesine ulaştı. Darbe gecesi saat 20.50 sularında Özel Kuvvetler personelinin koşarak komutanlık makamına çıktığını anlatan Talu, "Emir subayıma kapıyı kilitlettim. Beraberimizdekilerle olayların yatışmasını bekledik. Onlar gece 01.00'de odadan çıktı.

Ben de cumartesi saat 13.00'e kadar odamda bekledim" dedi. Talu, "Karargâhtaki en üst rütbeli subaydınız, neden 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar gibi televizyona bağlanıp tepki göstermediniz?" sorusuna, "Açıklama yaparsam beni odamda etkisiz hale getirirler diye bu açıklamayı yapmadım" diye yanıt verdi.

Darbe girişiminin ardından tutuklanan ve TSK'dan ihraç edilen Talu, ifadesinde "Odamda televizyonda olayları izlerken darbe girişimi olduğunu anladım. Olayları, Silahlı Kuvvetler'in içine sızmış Fethullahçı askerlerin yaptığını değerlendirdim" dedi.

habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.