Yenikapı mitingine kaç kişi katıldı?

Yenikapı mitingine kaç kişi katıldı?
Yenikapı'daki demokrasi ve şehitler mitingine katılan kişi sayısı merak konusu oldu. Anadolu Ajansı, mitinge katılan kişi sayısını 5 milyon olarak duyurdu.

 

15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlayan demokrasi mitinglerinin en büyüğü İstanbul Yenikapı'da düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla düzenlenen mitinge 5 milyon kişinin katıldığı açıklandı.

Türkiye dünya aleme Yenikapı mitingi ile demokrasi dersi verdi. Miting her açıdan "yeni"leri ve ilkleri barındırdı.

İLK KEZ iktidarından muhalefetine kadar bütün partilerin katılımıyla bir miting gerçekleştirildi.

İLK KEZ bütün liderler aynı mesajı verdi.

İLK KEZ 5 milyonu bulan sayıda katılımla belki de bugüne kadar dünya üzerinde yapılmış en kalabalık mitinge imza atıldı.

İLK KEZ bir miting de genelkurmay başkanı konuştu.

İLK KEZ bir miting sanatçısından simitçisine, işadamından gazetecisine kadar toplumun tüm katmanlarını biraraya getirdi.

ÖZETİ "Yenikapı'da yapılan miting her açıdan Türkiye'ye yepyeni 'kapılar" açtı.

TÜRKİYE bu tabloya hasretti. İlk kez Cumhurbaşkanı'ndan muhalefet liderine kadar tüm siyasiler yanyanaydı. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli daveti kabul ederek Türk halkını memnun etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra Türkiye’nin farklı şehirlerinden yoğun katılımın olduğu "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" şölen havasında geçti.

5 MİLYON KİŞİ KATILDI

Anadolu Ajansı, dün saat 18.00'da başlayan ve 21.30 sularında sona eren mitinge 5 milyon kişinin katıldığını duyurdu. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, polis helikopteriyle havadan yapılan metrekareye düşen kişi sayısı analiziyle, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılım ölçümü yapıldı.  Yenikapı Miting Alanı, şehir merkezi ara sokaklar ve Kennedy Caddesi'nin Eminönü ve Zeytinburnu istikametlerinde yapılan ölçümlerde, katılımcı sayısının yaklaşık 5 milyon olduğu belirlendi.

SAATLER SÜREN YOLCULUK

Miting alanına ulaşım için 7 bin otobüs, 203 tekne, 10 vapur ücretsiz hizmet verdi. Silivri, Bakırköy, Yenikapı, Sirkeci, Eyüp, Sütlüce, Haliç Kongre Merkezi, Beykoz, Üsküdar, Kadıköy, Pendik ile Adalar iskelelerinden deniz araçları hareket etti. Engelli vatandaşlar için 50 adet otobüs tahsis edildi ve engelli araçları için araç sayısı kadar engelli tabelası hazırlandı.Miting alanında 1 milyon watt gücünde ses sistemi kuruldu

447-2jpguknda3bz.jpgistanbul-yenikapi-demokrasi-mitingi-kac-kisi-vardi-7-agustos-2016jpgupanqezc.jpg

Miting alanına 1 milyon watt gücünde ses sistemi kuruldu. Bunun, bugüne kadar Türkiye'de kurulan en büyük ses sistemi olduğu bildirildi. Alana kurulan ses sistemiyle 1,5 kilometre mesafeye ses iletimi sağlandı. Miting alanına 300 kişilik ekibin 3 gün süren çalışma sonucu kurduğu ses sisteminin enerji ihtiyacının 54 jeneratörle sağlandığı ve alana 22 led ekranın kurulduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.