Gabriel: Türkiye'yi AB'ye zaten almayacağız

Gabriel: Türkiye'yi AB'ye zaten almayacağız
Almanya Başbakan Yardımcısı Gabriel, Türkiye'nin 10-20 yıl içinde zaten AB'ye giremeyeceğini belirterek, müzakerelerin devamını savundu

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, pazar akşamı ARD televizyonuna verdiği mülakatta Türkiye ile diyaloğun kesilmemesi uyarısında bulundu. "İçinde bulunduğumuz durumda Türkiye ile her tür görüşme kanalını açık bulundurmak zorundayız" diyen Gabriel, müzakereleri zaten ilerleme kaydedilemeyen bir dönemde kesmenin mantıklı olmadığını belirtti.

Başbakan Yardımcısı, ancak idam cezasının yeniden yürürlüğe sokulması durumunda bunun Avrupa Temel Haklar Şartı'na aykırı olacağını ve bu durumda AB üyeliğini müzakere etmenin anlamı kalmayacağını kaydetti.

TÜRKİYE VE RUSYA ZOR KOMŞULAR

Türkiye ile durumu Rusya ile ilişkilerin durumuna benzeten Gabriel, "Bu zor komşularla geçinmek zorunda değilmişiz gibi yapmanın bir anlamı yok" diye konuştu.

10-20 YIL...

Almanya Başbakan Yardımcısı, "Türkiye'nin tüm koşulları yerine getirse bile kestirilebilir bir gelecekte, ki şu an on, yirmi yılı kast ediyorum, AB'ye üye olma şansı bulunduğuna inanmıyorum" ifadesini kullanarak, AB'nin şu an zaten en küçük bir ülkeyi bile bünyesine katacak durumda olmadığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum